Storm!

Det blåste som fasen igår ju! Vilket märktes, P var lite vild och galen ;) Red på grusvägen fram och tillbaka, lite övergångar och tempoväxlingar, samt byten en gång (dock inte på hemvägen, för då brallade han till konstant för minsta rörelse i gräset). Gick väl sådär ska jag nog säga, men hyffsat. Han hade vilat dagen innan oxå, men jag ka inte klaga :) Med R red jag ut med mor, vi gick ut i skogen ca 45 min, lite klättring blev det oxå, sen red jag väl 15 min på banan oxå, han kändes fin R! Ffa när han insåg att hörnen på ridbanan inte skulle hoppa upp och anfalla honom ;)

Idag verkar vinden ha mojnat, men utbytts mot lite regn, men det gör inget, då blir grusvägarna ännu bättre!! Dock kommer väl R se ut som en vandrande lerpöl igen :/ Men de säger väl att en skitig häst är en lycklig häst (samma med barn), och då borde R vara konstant överlycklig! ;)

Novabett och storlek

Men det behövs! gräset är redan grönare, även på andra sidan staketet.

Igår red Rs ägare honom, det blev dressyr i parken med mor. Han hade tydligen skött sig prima :) Idag var vi ute och klättrade lite, sen red jag lite på grusvägen - som är perfekt nu efter allt regn - i lite trav och galopp och han kändes fin fin! P fick vila idag. Däremot så tog jag in våra och la fleece täcken på de så de fick torka - men den ändå som ville in var P! Han gick med stadiga steg mot stallet, medan R hänge motvilligt efter och G ville helst vara kvar ute tror jag ;) knashästar!! Men det var ju inga irriterande odjur så det kanske var därför :) Så nu är alla hästarna inne och myser.

Var och shoppade lite idag. Inne på Rusta hittade jag lactacyd (världens bäste rengörningstvål på sår) billigt, samt nya tyglar (supergrip med kort avstånd mellan "plupparna") inne på Sporren. På Hööks köpte jag ett nytt Nova bett till R, däremot ska jag tipsa er lite om det bettet! MÄT det ordentligt själv när ni köper det! Det är nämligen så att flera av de jag har sett och mätt så är bettens verkliga strl annorluna. De är i många fall mätta på utsidan av bettringarna istället för insidan, vilket gör att det blir 1 till ½ strl för små. Vi mätte en strl 14 inne på Hööks som var 13-13½ mellan bettringarna, och likadant inne på Sporren, där en 12,5 var mer som en 12. Så tänk på det! Men ett bett i strl 14 satt som en smäck i hans 13-13½ mun ( strl varierar beroende på bett-typ) :) Är det ngn annan som har samma erfarenhet?

Från Roslagens Rid och Körklubb 28 Juli. Fotograf: Rosanna Zimdahl (tack för bilderna!!)

Roslagen 110

tävlade i Roslagen igår, superfin anläggning tycker jag! Fin hoppbana, framridningen ok, lite ojämn med funkar. P kändes fin. Satt upp lite tidigt men det funkade ändå - pigg och framåt! Hoppade bra, inget knas, bra flyt och han stod på hela tiden - hoppade en lite lite vattengrav oxå som de hade med utan problem :) Fick ett lite lite skitpet i omhoppningen, han galoppera ett par steg efter innan bommen föll ned, var lite kvar i handen och snabb i överlivet, men annars var han klockren och vi hade en snabb tid! Hade räckt till topp 6 iaf :)

Börjar kännas som om vi blir mer och mer redo för 120 nu igen - härligt!! Ska ta det lite coolt, rid ngn mer 115 först, men sen blir det nog steget upp! Han tar liksom inte ens i på 110 nu så tror han börjar tycka det är lite lågt han med ;) Ska se om far kan få upp filmen sen så får ni se.

Dagens bra: Min effektiva ridning och att jag inte fegade i svängar, språng. Hade bra flyt i nästan alla språng, inte så mkt onödigt backande som lätt blir. Tycker att min sits har förbättras oxå, förmodligen tack vare T!

Dagens mindre bra: Att jag inte höll "coolet" mot de hinder i omhoppningen vi petade. Skulle bara ha suttit kvar och klämt om med benen istället för att blivit lite för ivrig. Det är lättare på T som inte är lika "på" som P är, men ngt jag måste jobba på när jag rider P!

Dagens att tänka på: Mer ben!! Överallt konstant. Och behåll lugnet på P när jag kommer lite fel. Våga lita på honom och håll om med benen.

Såg att Rosanna Zimdahl hade fotat lite, oxå - gå in på hennes blogg så ser ni en bild på mig och P (gul häst, svart mössa)!

Getingar!

Igår var jag ute och jobbade P lite i parken, gjorde mest en liten check, framåt och tillbaka för hjälperna (tempoväxlingar i galopp där jag var nog med att han inte fick länga ut halsen i ökningarna/korta i minskningarna), skänkelvikningar, igångsättningar trav-skritt-trav samt en del byten som på en lite serpentin och lite fram och tillbaka. Började lite med att "släppa" honom lite i byten så att han var mer fri eller vad man ska säga - dvs, han sprang inte fortare när jag lättade. Det funkade bra, men ibland till höger så böt han inte helt rent när jag inte var där och stöttade honom lite i handen (vilket jag lätt gör, omedvetet tror jag). Sen började jag reflektera över att Anna brukar säga att enda gången hon som dressyrtränare får se "hoppningen" i våra hästar är i bytena. Så då började jag tänka - om jag gör så här i byten, stöttar honom lite lite lite i handen, då gör jag säkert det mot hinder oxå? Har fått kommentarer från tränare att P är för "lydig", och att jag hjälper honom för mkt. Det sitter i från G då ALLT var tvungen att vara perfekt för att hon inte skulle riva. Men jag tänkte jag ska träna på att i byten låta honom vara mer "fri", och sedan börja överföra det på hinder. För han tyckte det var jobbigt, men det kändes som om byten, när de var rena och ffa till vänster, var så mycket bättre!

R vilade igår och gick på pessoalonge idag, P skrittade jag ut på ca 45 min idag. Imorgon kommer nog Rs ägare ut och gör ngt med honom. Själv är jag fortfarande förkyld, men det börjar bli lite lite bättre. Inte lika "död" idag, även om allt är halvt jättejobbig...

Tror vi dödade runt 10-15 getingar under middagen idag. Varför finns de? Inte nog med att jag är allergisk, min mor blir hysterisk. Far och jag kör stafettpinne med radarsprayen och elracket ;) R blev faktiskt stucken av en geting för en vecka sen typ, han har fortfarande en svullnad, men det är mkt bättre. hamnade inte precis under sadeln heller, som tur är!

Ny header!

Igår var jag ute och galopperade R på grusvägarna som nu var fina efter allt regn, körde galopp 2 vändor och skritt 1, han var lite tittig i början, men sen när han märkte vad det gick ut på tyckte han det var roligt - galoppera fort är kul säger R! P fick vila igår, idag ska jag nog ta ut honom lite lättare på grusvägarna, och skritta ut imorgon. R får en vilodag idag istället, känner att jag just nu bara orkar rida 1 häst eftersom jag är knökförkyld... har redan fyllt en tom te-kopp med snorpappar (om det intresserar ngn), och det bara på 1 timme....

Pillade lite med en ny header. Min gamla kära ponny måste med på ett hörn men har inte listat ut vars än, så än så länge ser den ut så här. Skulle vilja ha den ngra pixlar bredare dock, typ som strecket under men har inte listat ut hur... funkar inte att ladda upp den i större format heller, då ser det knäppt ut. Någon som vet? Hjälp mottages tacksamt! :) Annars måste jag säga, att för att vara totalt (och ja, jag menar TOTALT) okunnig och ointresserad av pilljobb och sånt med datorer, så har jag faktiskt listat ut det mesta själv (thank GOD för onlinehjälp...). Lite stolt faktiskt ;)

Nä, sova lite till, sen ut och rida/mocka!

Dagens förkylningsfrukost

dsc00314 (MMS)

Dagens förkylningsfrukost


Markarbete i ridhuset

Jag och Rs ägare åkte som sagt iväg till Brantshammar igår och körde lite gympa med hästarna. På ena långsidan lade vi fram två små block/bockar samt en bom, bommen vid mittenbokstäven på långsidan och bockarna vid bokstäverna innan - det blir nämligen perfekt att sitta och rulla på 3 normala alt 4 korta språng mellan, så kan man alternera hur man vill! Sedan gjorde vi en studs/bom serie på medellinjen, tog blocken som är ca 80 cm höga så det blev bom-block-bom-block osv. Iaf 3 block hinder och 5 bommar, se det blir lite som arhävningar för dom. Blocken i början och slutet var lite lägre från början sen vända vi upp dom till högsta. På andra långsidan stod ett räcke med en planka, som vi oxå hoppade över - så i princip red vi på en serpentinbåga fast på andra ledden ;) Varierade håll in i och ut ur serien oxå, så man fick lite alternation.





P kändes iaf riktigt fin! Taggad och på, men inte för humörig heller! Mkt fin att variera 3,4 språng och spänstig i serien samt på på plankhindret. Man riktigt kände hur han stampade av i serien! Hade ett vanligt 3-delat (eller, sweetiron/koppar 3-delat) idag, och inte "hoppbettet" och det funkade bra det med, brukar ta det lite ibland när det inte är så mkt hinder utan mer markarbete/gymnastik. R såg oxå fin ut :)

Men SUCK - tror jag blivit eller iaf börjar bli förkyld, faaan!! Sitter ni med echinea brustabletter (1 tabl varann timme första dagen, sen 3 om dagen) som smakar yuck, samt te. Enda gången jag dricker te är typ när jag är sjuk, denna gång är det ingefärate, faktiskt riktigt gott - för att vara te alltså. Nä - raus förkylning, raus!

Skor!

Ni som känner mig vet att jag är skofanatiker - hence, det här var ngt jag inte kunde motstå!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Fina fina P!

Har jag inte en underbar dressyrbana så säg? ;)

P kändes riktigt riktigt fin idag - det märks att han inte gillar värmen, för han är mkt piggare och framåt nu när det är svalare. Gjorde iaf lite dressyrövningar, skänkelvikningnar både på diagnolan och hörnlinjer. Varierade även lite ställning i skänkelvikningarna för att variera lite. Tränade även lite ryggningar. I början strävade han emot mkt, men då använde jag mig av ett tips från Anna - börjar med att göra framdelsvändningar, ett par steg för varje skänkel och låt hästen aldrig stanna upp. När den är lydig för skänklarna i framdelsvändningarna, stanna då upp hästen och gör försiktigt rygghjälp. Detta hjälper jättemycket på P som då ryggar avslappnat och bra.

Sedan gjorde jag även lite galoppfattningar ur bakdelsvändning, och avsaktning in i bakdelsvändning (och försökta hålla mig på liten liten liten volt i galoppen). I vänster gick det bra, lite snabbt. Åt höger var det lite segare och jobbigare, fick ha honom ganska rak i fattning och avsaktning. Gjorde även tempoväxlingar i båda varven, utan att han fick länga ut halsen och försökte tänka på att ha samma takt i galoppen, den blir lätt lite kortare i vänster än i höger. Flyttade bogarna i galoppen på diagonelrna, och red förvänd i hörnen - dvs böt till förvänd innan jag kom ut på långsidan. I slutet fick han lite belöning då jag gjorde lite byten, red på ca 10 m volt och böt mellan försökta ha honom rak hela tiden så inga bogar flöt ut. Han gillar byten och taggar till men behöll ändå lugnet!! Summa summarum så kändes han riktigt fin, lyhörd och alert idag! Gullig P!!

R fick vila, imorgon ska jag och Rs ägare iväg till Brantshammar och trimma lite markarbete, ska köra lite gymnastik med P oxå - kul med sällskap!

Har en rolig film på P oxå som jag ska försöka lägga upp här från tiden då vi stod på LL. En liten klurig pålle den där gula saken, det är allt jag säger!

Dags för trim på dressyrbanan!

dsc00304 (MMS)

Dags för trim på dressyrbanan!


Torsdag

I tisdags var P ute och konditionstränade i parken, (2 varv x 2 min vila)x3. R var ute och klättrade och skrittade i skogen.

Igår var P ut eoch klättrade och R åkte iväg på lite hoppträning. Vi gjorde lite studs, och serier med 1 och 2 språng mellan, den linje med 1 språng var räcke-oxer-räcke, och den med 2 språng mellan var oxer-räcke-oxer. I mitten hinderna hade vi ställt lite tittsaker för Rs skull, två skärmar samt en vattenmatta (=krokodilhav) under mittenoxern. Den genererade lite problem, fick lite markkänning en gång, men resonerade sen med mig själv att min ridning inte var på topp igår heller. Fick inte fram honom riktigt i den galoppen han behöver, och var lite kvari handen med lite lite ben och lite lite framåtlutad, vilker R är väldigt känslig för. När han tittar till lite behöver han en fjäderhand med blyskänklar, nä men mkt ben som övertygar honom och en mjuk hand som tillåter honom. Men jag är inte så orolig, det kommer!

Idag kommer Rs ägare ut och tömkör honom, sen får han vila på fre. P tror jag får gå ner i parken igen för lite dressyr den här gången :)

Markarbete

Idag jobbade jag alla 3 hästarna från marken. T tömkördes i skritt, försökte mig på lite öppnor (mer att han ska gå rakt fram på långsidan men ändå ställe inåt) samt skänkelvikning. Där hade vi lite missförstånd ett tag så jag övergick till att flytta lite bakdel försiktigt på volt, vilket funkade bättre. T har varit lite knackig, och är inte helt hundra men blir bättre när han rör på sig i maklig takt, så tömkörning för att stimulera huvudet och sen promenader för att han ska få röra sig lite mer. Har en bra asfaltsslinga som tar ca 45 min att gå, så den tar vi ofta!

R och P gick i pessoalongen med sidepull (inget bett, tänk hackamore men utan skänklar) vilket gick bra! R har inte riktigt vant sig vid longen när den ligger runt bakbenen/rumpan, men det är mest i början, sen slappnade han av fint! P jobbade hyffsat han med, men bättre när man tömkör, men han inte rida så det fick bli första bästa.

Imorgon ska jag ha mark.arb.lektion för två i stallet, R ska ut och klättra - om han kan ha sadeln. Misstänker en elak geting som är orsaken till hans bula precis under där knäputorna sitter på sadeln.... Får se vad han tycket om sadeln alltså.... Om OK så ska han hoppa på ons, annars blir det tömköra (den gjorden ligger inte ivägen) tills svullnaden gått ner..

Sen senast!

I onsdags red jag i Parken med R, gjorde mkt övergångar trav-galopp samt lite sidvärts i trav. Han kändes riktigt fin!!

I torsdags fick de båda massage och fick därmed vila.

I fredags tömkörde jag R på banan över bommar i trav och galopp, P fick vila

I dag så var vi iväg till brantshammar med P på hoppträning för Annette (bana kommer!). P kändes riktigt fin, framåt och hoppad ei alla lägen. R fick vila för hans HB sko hade åkt på sniskan så jag drog av den och såg då att han hade slagit av tåkappan. TUR att hans hovis kommer imorgon!

REA!!

Måste tipsa om att Filippas Ridsport har rea nu på massa grejer, lite Kingsland kläder osv, men även massa på Catago! Är lite sugen på nya hoppskydd från dom, de hade pris på 250:- för fram&bakskydd!! Har ett par sådan sedan innan, men de börjar bli lite slitna, men det är ett fynd!
De hade även benlindor för 100:- för 4 st!! FYND igen, marinblå och svarta med stretch och fleece i ett! Nya marinblå skulle inte sitta fel, mina gamla börjar tappa färg.
Men jag måste hålla lite i cashen, får slänga de gamla först innan jag köper nya! Och egentligen vill jag ju ha mörkbruna lindor, tror det skulle vara snyggt på P!
Nytt Lamicell schabrak som jag såg på Sporren härom veckan skulle inte sitta fel de heller, har ett blått men de mossgröns, stålgrå och t o m de mörkröda var toksnyggt!! Nackdelen är att de är i större modell av hoppschabrak, vilket är bra på vintern tycker jag, men på sommaren gillar jag den amerikanska flatbackmodellen på schbrak bättre men det är så svåra att få tag i. Någon som vet vart man hitta snygga sådana?


Trim i ridhuset, tisdag

I måndags longerade jag R med pessoalonge på banan, T fick en promenad och P fick vila

Åkte till Brantshammar med P igår, där var det iaf svalt (isolerat ridhus, tummen upp!!). Lade fram lite bomjobb, på en volt lade jag två bommar med 9 m mellan (gjorde en liknande övning för Annica på senaste AA-kursen) där jag tränade olika längd på galoppsprång genom att varierar mellan 1,2 3 språng mellan. Mest varierade jag mellan 1 och 2 eftersom korta honom är inga problem. Men det var lite svårare i ridhuset eftersom utebanan på LL är bredare så man fick lite mer "sats", men man fick sätta upp en längre galopp tidigare. Försökta hålla kvar samma takt i den trots de olika längderna (2 språng kändes normalt), samt att när jag kortade honom så var det genom en övning och sits (tänkte lite flytta honom utåt, som en sluta typ, fast inte regelriktigt sluta utan mest tanke behövdes) och när jag längde sprången fick han inte länga sig i halsen, utan det ska komma bakifrån (red liknande på T sist jag red honom för Anna). Sedan hade jag även gjort en lite studsserie bestående av bom - block-block-bom (block ca 80 cm) som jag red över i de båda varven några gånger. Kändes bra, tappar lite action i galoppen i vänstersvängen, ffa när jag vill ha honom lite för mkt rund vänsterskänkel (mitt ständiga problem, har lite svårt att se när han är runt, och vill ofta gör för mkt), men när jag hade honom "rakare", dvs normalt, gick det bättre, men han är lite långsam i benen där.

R fick ut och klättra igår.

Idag ska nog R till ridhuset en stund, eller så passar jag på att rida i parken nu när det inte är vrålvarmt. P ska ut och klättra, imorgon ska de få massage, så ska P ut och konditionsträna kommar han ha lite träningsvärk imorgon (han få alltid det efteråt nästan) så då tar vi det lite lugnare så hon hittar problemen och inte behöver lossa träningsvärken :) För R blir det premiärmassage!

Hett!

Igår var jag och pojkvännen ute på en promenad med T, R fick följa med som sällskap även fast han inte nöjt så mkt av det. Men hellre än att vara kvar i hagen själv ;)

Sen red jag och mor ut sen på kvällen när det blivit svalare - det var helt enormt hett mitt på dan!!! Tänkte klättre, men vi passade på att rida nere i parken medans man kan och får :) Slogs med bromsarna gjorde vi oxå!
P kändes fin i slutet, lite seg i början och lyssnade inte riktigt, men fin sen. Gjorde mkt förvändgalopp, flytta bogarna och sen i slutet tempoväxlingar i galopp som gick riktigt bra! Framför allt så blev han väldigt fin när jag travade av, han blir lätt lite springig i traven efter man har gjort typ tempoväxlingar/byten eller ngt som taggar upp honom, men nu var han jätte lugn i takten och rundade sig fint runt båda skänklarna så bogarna fick sträcka ut.

Annars så svettas jag som en gris här på jobbet. Det är totalt luftstilla och vrålvarmt. Suck.

uppdatering!

Sen senast då:
I fredags så åkte jag till ridhuset (släpade med mig pojkvännen som hjälp) med både R och P! Började med P, som kändes fin i det svala ridhuset (han är ju inget fan av värme direkt). Red lite sidvärts och lade ut 5 galoppbomar på en volt, så ett steg över varje bom. Ofta lägger man kanske bara ut 3, men med 5 bommar blir det svårare att fuska! Har ca 3m mellan på mitten, och 2,5 längst in, då får man en bra volt! Travade först över dom, vilket gick super. När man travar de galoppbommarna så blir det vartannan steg över bommen, vilket är en bra rytmövning för häst och ryttare, eftersom man annars har steg över varje bom. Bra med variation! I galoppen kändes han superfin! Fick bra flyt över bommarna, bra spår på dom i båda varven!

På R så var det premiärturen på Brantshammar. Han var mkt piggare att longera där än på hoppträningen sist kan jag tala om... I ridningen var han lite spänd  början, men slappnade av när han insåg att solkatterna inte skulle äte upp honom. Lade ut 3 bommar på långsidan vid V, E och S och varierade mellan 3 normala och 4 lite kortare steg mellan! Gick superbra när jag fick in snittsen, han är riktigt duktig på det där!

Igår så red jag ut på R med mor och G, en klättertur i skogen samt skritt hem, ca 1h. P fick en skritttur med mor ca 1h medans jag promenerade efter med T (eller, egentligen gick T före som draghjälp, eftersom P går äckligt långsamt i värmen). Idag ska P få klättre, T en promenad och R får vila :)


Tömkörning

Igår tömkörde jag både P och R, började med P så R fick gå ut i hagen lite först. Använder faktiskt helst longerlinor när jag tömkör, får liksom bätrre grepp med dom än läder plus att de är lättare. Sen på P blir läder tömmarna lätt så tunga att han reagerar för kraftigt när de "studsar" i tex galoppen samt att han blir livrädd om han hör de klatcha ihop :/ Men tömkörde över travbommar idag, och höjde upp de efter ett tag till högsta på "blockhöjden", typ 50 cm snebommar, så han fick jobba med haserna och det gick jättebra!

Tömkörde även R över bommar, samt att han fick pröva att travhoppa lite med :) Bommarna gick bra, travhoppningen sådär, men han fattade iaf - han tyckte nog det var lite töntigt lågt, för galopp efteråt var inte det enklaste att motivera till ;)

En av mina favvoövningar när jag tömkör har jag kanske skrivit om, men det är iaf att lägga en volt i varje hörn och låte de trava på framåt, sen ut på långsidan ska de korta upptraven till "tömkörningstrav" som man kan gå bakom, och gärna in i en öppna, sen kan man även göra volt mitt på långsidan där de får trava framåt, och sen kort kort aktiv trav på "raksträckorna" (gäller även kortsidan). Volterna kan man säkert göra i galopp oxå, ska pröva det på P nästa gång :)

Idag får hästarna vila, imorgon ska jag ev ta mig iväg till ridhuset och skutta lite med båda, sen hoppas jag på svalare väder så jag kan ut och galoppa i helgen!!




Godmorgon!

Somnade framför fotbollen igår :/ så gårdagens ridning kommer ni istället :)

P red jag faktiskt 2 gånger, hehe! Först på fm, då vi red ner till parken för lite dressyr. Han var lite snabb i takten i början så jag försökte få honom i ett långsamt tempo och vänta på mig och inte springa iväg när jag lättade. I traven så red vi lite skänkelvikningar där han fick gå med vänsterbogen ganska mkt före åt höger, och för vänster så gick han högerställd (men inte i sluta! parallell med "långsidan!) Sen red jag skänkelvikning och varierade ställning till "rättställd" och "felställd". I galoppen så passade jag på att rida förvändgalopp när jag äntligen har utrymme!! Så jag red som i en 8 och tänkte inte (!) sluta in i förvända, eftersom jag har fått order att inte rida vänsterslutor, utan försökta mest ha honom rak och snarare lite högertänk. Sen in på diagonalen till rätt galopp sä tänkte jag flytta bogarna utåt så han får ta för sig med nya inner framben. Det var jobbigt för vänster, men stundtals fick jag till det riktigt bra!! Kändes som om jag fick tänka lite "några steg åt sidan, ett steg rakt fram", då flöt det bäst. Sen gjorde vi även lite serpentinbågar med bibehållen galopp (3 st) samt några med byten, och var då noga med att han höll samma galopprytm innan, under och efter samt att han böt rent och på min hjälp. Ibland vart han lite ivrig, men då gick jag in på en volt. Sen höll jag honom lite motställd/rak in i byten vilket funkar så mkt bättre (Tips från coachen, dvs Anna).
På em så skrittade vi ut med mor och klättrade, 6 ggr upp och ner :)

R fick sig oxå ett klätterpass på fm, nu verkade 3 ggr upp och ner inga problem, men kör så lite till, sen öka till 4 :)

Nu ska jag käka upp frullen, fil med jordgubbar, sen blir det stallet!

VRK helg - söndag

Och idag kom jag och T alltså 2a i 120!!!! Våra 2a felfria 120, av två försök, och 130 kvalet fixat!! Nu kan jag våga utmana mer i 120!!

Ritten kändes kanon. T var matt på framhoppningen, så tog inte så många språng och tog det lugnt och gav honom pauser mellan hinderna och övningar på framridningen. Annica sa oxå att hon tyckte han var lite matt, och sa åt mig att vara tuff inne på banan - vilket jag var och det gav resultat! Rundan kändes kanon, kanske lite mer rytmiskt igår, fick ngn halvdan halvhalt innan räcke-räcke kombinaiton, och han inte svänga efter näst-näst sista hinder (skulle ha gått innan för det blåvita, men fegade lite och gick runt) men annars var ritten som jag planerat den
(ps, dra ner ljudet om ni inte vill höra skrålande bakgrundsmusik till ritten!!!)



Dagens bra: felfri och 130 kvalad!!

Dagens mindre bra: Att jag fegar lite i svängarna, men det blir det ändring på nu när vi är kvalade och klara!

Dagens att tänka på: Fortsätta rida så effektivt och framåt med en bra galopp. Svängarna satt bättre idag, fortsätt så. Dock - ingen stress upp i klasserna!! Rutin ska vi skaffa oss!

VRK helg - lördag

Hade en så jädrans bra tävlingshelg i helgen som sagt!! Här kommer rapporten!
Lördag
Red som sagt 115 på P och T, båda var felfria, P 6a och T 3a!!! P kändes jäkligt matt utav värmen, hoppade bra språng, men kanske inte de bästa. Men han var med mig fint i svängarna (det var en A0a), dock så hamnade jag lite för ofta i "ta tillbaka" läge inför hindret, men när jag var mer aktiv i svängarna och galopperade med höfterna där så fick jag alltid bra lägen. Ser på filmen att det inte ser lika mkt ut som de "tillbaka"lägena, men de känns.



Dagens bra: Att P ändå känns som om han är på gång! Han taggar ju till lite på banan, men var ändå lite påverkad av värmen! Men skönt med bra resultat men ffa - han har gjort 4a felfria ritter på 4a starter!

Dagens mindre bra: värmen.

Dagens att tänka på: Att bli mer aktiv i svängarna på honom och galopperade med höfterna där. Sen att inte få en stor aktiv galopp utan att han blir lång. Hände en gång på framhoppningen att den bara blev lång, och då stannade han. Mer galopp, ffa i svängarna!


Med T då, så blev vi 3a, ngn sekund snabbare än P (tyvärr hade far åkt hem med P då så ingen filmade). Men den ritten kändes oxå bra! Hade lite mer galopp i svängarna där så jag fick bättre flyt fram till hindren även om jag tyckte svängarna var bättre på P. Sen red jag en linje på 6 språng på P, och 5 på T så där tjänade jag tid (vilket jag lärde mig efter P-rundan att det gick att rida på 5).

Dagens bra: Flytet i ritten. T verkade inte påverkad av värmen på lördagen.

Dagens mindre bra: Att träna mer svängar, våga utmana mer (gäller även på P!)

Dagens att tänka på: mer aktiv i svängarna även här och få med honom i svängarna (blev mkt bättre på lördagen).

130 kvalade!

skriver mer imorgon, men dagens 120 start på T slutaden med en 2a plats!!!!! I vår 2a 120 tillsammans så får vi vår 2a felfria ritt, vilket resulterar i 130 kval!! T var så himla fin idag, kändes lite matt på framhoppningen, så hoppade inte så mkt samt att Annica oxå tyckte att han såg lite matt ut och påminnde mig om att vara lite "tuff" inne på banan - vilket gav resultat!

P och R vilade idag, T ska få en vecka utan ngn på ryggen, sen lite skritt och promenad bara, sen är det trim inför nästa tävling!!

Måste bara skriva hur bra följande tjej red i lördags - har aldrig sett henne rida så bra på tävling! Lugnt och avslappnat, fortsätt så och glöm inte dom rundorna!!! Det är sådana rundor man ska sitta och titta på innan nästa tävling för att få in känslan!! För T är det rundorna i helgen, och för P rundorna i märsta sist (han var matt i helgen, men fin ändå!)

Nu är T hemma hos oss dessutom = ALLA hästanra hemma!! T stannar t o m augusti, men ändå :) Han har hittills konstaterat att Fibergi är äckligt, att halm är gott, att R är en efterhängsen apa och boxen är som en svit ;)

Vedahoppning

Idag var en riktigt bra dag!!! Efter att ha blivit påriden på framhoppningen och dessutom ramlat av där (på P, red skit mot en oxer utan galopp) så gick vi ändå 0a i 115 och kom 6a. Med T var jag snäppet vassare - en 3e plats! Fina fina fina hästar!!

Återkommer imorgon med utförligare utlägg imorgon, orkar inte mer idag - det var inte nådigt varmt! Nu ska jag massera in arnika på min höger arm (har en redig lårkaka där, vilket inte är helt oväntat eftersom ett helt hästhuvud kördes in där!)

R tömkördes av hans ägare idag. Igår blev det klättring, promenad med T samt en tur i skogen och lite lätt jogg i trav och galopp för P. R och P får vila imorgon :)

Skönt med lite svalka!

Det var riktigt skönt att vara ute och rida igår morse, utan stekande sol! Det märktes på hästarna oxå, P var mkt piggare han är inget stort fan utan värme... G däremot steker järnet nedanför ridbanan - hon älskar sol!!

R's ägare och jag var ute i parken och galopperade igår morse som sagt, visade henne parken, så vi travade runt lite där sen körde vi ca 2 min galopp x3, sen tog vi skogen hem. Det gick riktigt bra, och jag tror att P uppskattade lite sällis, för han kändes super glad (tom drog på en brall en gång!). Sen var meningen att jag bara skulle putsa lite saker efteråt, men det slutade med att vi drog ner Karins alla gamla lädergrejer och storrensade i sadelkammaren! Efter det tog vi alla grejer som ingen använder/kommer att använda inom en snar framtid och åkte iväg till en häst-second hand butik i jakobsberg/Järfälla där vi lämnade in alla 41 (!!!!) saker! Tror jag satte ihop 6 olika träns inkl ett kandar av hennes saker ;) Gjorde även ett litet fynd där - 2 par grå Equiline kombilindor för 300:-, de kostar ju runt 350:-/paret annars!

Sen åkte jag ut och red T på banan på LL, skrittade ut innan och efter, och checkade lite de vi tränade på i tisdags, fast lite lugnare. Men han kändes fin! Hoppade lite småblock ur olika vinklar, travade lite travbommar och tänkte på halvhalten innan (vilket görs genom att lyfta blickan 5 cm typ) och sen gjorde jag lite tempoväxlingar utan att han får länga halsen.

Idag ska jag skritta ut på P, kanske ta lite trav/galopp, och sen tänkte jag ut och klättra med R/alt tömköra får se hur banan ser ut - den blir lätt stenhård nu när det inte regnar så då vill jag inte slita där mer än nödvändigt.

RSS 2.0