Vars tog regnet vägen?

Tror jag lyckades pricka en regnfri eftermiddag att rida ut på idag - härligt! Skrittade asfaltsrundan med mor, bra inför imorgon tror jag, han har gått en del nu men lite skritt mår de aldrig dåligt av! Igår reda jag barbacka på banan, gick mkt bra :) han har sjukt härligt att trava på barbacka och galoppen är det inget fel på heller så länge man slappnar av i höftern (vilket är sjukt svårt!). Imorgon väntar en lite enklare dressyrträning! Första gången i ridhus sen mitten av april, ska bli skoj.. hoppas han tycket det är kul - och undrar om han känner igen sig på Lilla Lundby?! Det gjorde ju G när hon besöker där :)

 

Får se när jag ska hinna träna i veckan, kanske går ut och löper lite imorgon... jobbar ons, tors kväll, sedan är det ju galej fre och lör kväll... sön blir till återhämtning, hehe ;)

 

Nu ska jag fortsätta på EM1 rapporten, HBV-modellen..

 

OAH /Å


1a advent

Igår blev det konditionsträning för P´s del. red bredvid golfbanan på grusvägen, 4 vändor  trav, och en skritt sedan 4 vändor med varavad trav och galopp, en i skritt och sedan 3 vändor i galopp. Blev den långa skrittvägen hem sedan.. han blev lite trött plutten, men det verkade vara ok med honom. Mor tog med sig G och åkte till brantshammar med Karin för att rida i ridhuset.

Idag fick de gå på banan, red barbacka vilket gick bra :) han kändes mjuk och fin, och imorgon blir det ek skrittur tror jag, lite lättare bara :)


Full fart mot helgen!

Idag blev det ett kort gympass innan stallet och jobbet.
 
Började med 3 km på löpbandet, först km utan lutning, sedan ökning med "1" i lutning för varje km.. kände mig sjukt seg i benen, men tror det beror  Roffe-träningen igår. Är inte riktigt van att rida dels Trulle och dels hoppträning (har ju inte blivit så mkt sånt på senaste tiden...)
Sedan blev det (som vanligt)
3x15 med 5 kg i rygglyft
3x12 med 5 kg i armpushes
situps på "halv pilatesboll" 100 stycken
2x12 bensparkar 20 kg och separata ben (dvs, ett ben åt gången)
2x12 42 kg med båda benen samtidigt (bytt maskin..) - här bör man kunna ta dubbla! dvs, kan du ta 20 kg på ett ben, så minst 40 kg när båda benen är samtidigt.

3x12 med 30 kg 2 första gångerna och 35 kg sista - lägre vikt eftersom jag gick ner längre, dvs mer än 90 graders vinkel i knävecken - då tränar men mer insida lår och rumpa, annars blir det emr framsida lår och rumpa
3x12 (på varje ben) knäböj med 14,5 kg stången på balansplatta
"roddlyft" med 14,5 skivstången - tränar axlar, tri-och biceps.
Stretching som avslutning och några till situps!

Sedan blev tömkörning för P:s del, så lite mer springandes där, samt att edet är ett halv gympass att hämta honom i hagen i all lera som är där! ;)

Har även jobbat lite idag, kändes skönt men var seg i benen... ska jobba imorgon med, samt klippa 3 hästar i helgen! Najs!

Och på söndag blir det julmarknade med de bästa! Åh, snart kommer vi typ inte ses igen, suck... kommer sakna universitetstiden och alla vänner man fått!


Nakenfis!

Nu är han naken, den gula teddybjörnen och såååå snygg han blir!!! Det är verligen skithäftigt, för under all den där gula pälsen är har grå (musblack fast mörkare), så det ser jäkligt coll ut!hade han varit ponny hade der lätt varit ett hjärta på rumpan! Sen red vi ut lite med mor på G, upp i skogen och klättra lite, lite trav på grusvägarna samt avslutade med lite trav och galopp på banan, inte jobbigt... imorgon får vi se om jag hinner tömköra en kortis... på fre får det bli kond.träning innan jag åker till jobbet - lör eller söndag åker vi till brantshammar, den ena dagen blir där och den andra trim på banan. Måste sätta igång lite mer nu, ska fakstiskt rida en dressylektion på P på tisdag :)

OAH/Å

Teddybjörn

Teddybjörnen (P) fick ett lätt pass idag (så lätt som det kan bli under en igångsättning), red lite på banan i trav och galopp bara... Prövade att rida honom på den raka jaktstången (utan kedja dock, hade ingen) då jag tyckt att han har blivit så låg i formen och lite "hängandes" ibland, men nu var han mkt mer framme med näsan och inte så djup samt högre med nacken, så det här får nog bli en körare några gånger i veckan (framför allt när vi är ute och galoppar!). Ska ta med en läder rem imorgon och ha istället för kedja, då han är väääldigt känsligt på sånt... Ska klippa odjuret imorgon med, han blir ju svettig av en skritt-tur!

G fick gå på pessoa longen, och hennes jaktstång med tungfrihet är nu satt på hennes fin träns, så att de bara ska användas vig hoppning! Det är utan tvekan det bästa hopp-bett jag har prövat på henne, så nu jäklar ska hon inte nöta ut det! Hade det med två tyglar i helgen, samt en kedja som är en läderplatta under hakan samt 2 ringar på vardera sida att fästa i krokarna - alltså ingen risk för kedjenyp eller skav! Me like.

Ska rida Trulls på lördag, klippa en häst då med.. Alexia blev riktigt snygg! Och duktig, med brems stod hon blick stilla, och vi testade lite finslip i slutet utan brems och det gick det med, hon ska nog lära sig den lilla damen :) men tålamodet tog snabbt slut, hehe - vadå stå still?!Fuxdam, eller hur var det?

Ett klipp blev även gjort på mig idag á la Moster, så nu kan jag se igen... Sköööönt.

OAH/Å

 


Träning är ökad belastning

Det sa sten i helgen. Sagt och gjort, jag ökade belastningen. Utan knäskyddet på tyvärr, så resultat? Vä knä gör ont igen. Så åter till knäböj på balansplatta och gymma upp knäna ännu mer innan även belastningen på löpningen kan ökas. Kan ändå springa runt 3,4 km (med knä skydd) utan problem. För ett år sedan kunde jag knappt springa i 2 minuter innan det gjorde ont....

Iaf, dagens träning ( idiotiskt, utan knäskydd men ändå)

Uppvärmning:
Löpband, 1 km utan lutning, 1 km med 1 på lutning och 1 km med 2 på lutning.
Sedan:
Rygglyft 3x15 med 5 kg 2 ggr och 7,5 kg sista gången
armpushers 3x12 med 5 kg
bröstpress 3 x 12 med 21 kg
axelpress (bröstpress fast bakåt) 3x12 med 21 kg
triceps 3x12 med 10 kg
situps på pilatesboll
statiska situps på piltaesboll
vanliga situps
bensparkar 3x12, 2 ggr med 15 kg, sista med 20 kg (ett ben i taget för mer kontroll över rörelsen)
Benböj med skivstång i ställning, 3x12 med 20 kg, 30 kg och 40 kg sista gången
Benböj i masking 3x12 med 45 kg, 50 kg och 60 kg sista gången
"knäböj" på ett ben med det på steup bräda och skivstånge med 20 kg på axlarna. Böj så långt du orkar och tryck upp sen, 3x12 på varje ben. Blir även lite som tåhävningar men försök få vikt långt bak - då tar man i mer med låren.

Nästa gång -->
benböj med skivstång i ställninge, lättare vikter men gå ner mer än 90 grader
knäböj på balansplatta
knäböj med vikt i famn och sidovridningar
roddlyft med skivstången
forstätta på löpbandet, men lägg till en 1km och 1 ökning i lutning.

Nu måste jag börja på rapporten!


Sten Lindgren tärning 20-21/11

Helgens träningar har gått super duper bra!!! Gamla G har skött sig stårlande trots att hon knappt hoppat ngt i år - men det kändes som om hon inte hade gjort annat!

igår var det som sagt mkt lydnad, klockan, hoppa med galopp bommar - trodde hon skulle vara stel som en pinne av träningsvärk idag men icke! Mjuk och fin (så som bara gullan kan vara när hon är "mjuk och fin") travade och galloperade vi fram :)

började hoppa över galoppbommar, bom-bom - föhöjd bom - ett glaoppsteg till en bom som sen blev räcke och sen oxer. sedan blev det "ut i hörnen"träning! bommar låg runt så vi inte kunde gena och det blev kort anridningar och kora svängar efteråt - och G skötte sig strålande!!!! :D
en gång fick vi ett stopp, men det var för att jag itne hade henne framme i svängen.. red förbi ett räcke som kom väldans fort oxå - men sten tyckte som jag att det vär bättre än att styra på och få ett skitsprång där hon förmodligen bara plöjt genom hindret :/ Men hon har hoppat kalas! lugna fina språng med säkert cm-marginal ;) och bakbenen har varit fina hela helgen, var i ngra gånger fram men inget märkvärdigt och inga pet så (dvs, inga gullan-pet...)

Jag är toknöjd! Hon har klarat det galant! Sten var oxå mkt nöjd - han sa att nu är hon inte så stressad längre, och att vi ska hålla det på den nivån och inte kräva mer, hon är ju trots allt snart 18 år gamla tantan! ;)

Nu blir det en lugn vecka för G, mkt pessoalonge, sen får vi se när vi hoppar igen. Kanske åker iväg ngn gång i vinter med Vicky och skuttar lite grann bara..

Nu väntar tandläkare och två hästar som ska klippas!

OAH /Å

same old

Fredag

gymmade en kortis innan jobbet:
25 min på löpbandet
rygglyft 3x15 med 5 kg vikt
triceps 3x12 med 12,5 kg
bensparkar: 2x12 per ben med 15 kg på varje ben (alltså ett ben åt gången) och sen 2x12 med 20 kg (båda benen samtidigt)
crunches 3x12 med 21 kg
situps på balansboll - statisk träning 20 sek i jobbigaste läget, vila 10, 20 nya sek... detta x3
benböj med skivstång i ställning, 3x12 första 25 kg, andra 30 kg sista 40 kg...
bröstmuskler 3x12 med 21 kg
armpushes 3x12 med 5 kg

Lördag

Först två hoppträningar, en med kidsen och en med vuxan. Kids 1 blev lite besviken för hon fick inte galoppera... Kids 1 måste lära sig att galopp inte är allt. Kids 2 har en ponny som hoppar bra när den kommer igång, men får kämpa som en gnu innan. kids 1 rider bra på marken, kids 2 rider bra i hoppningen. nej nej, inte alls en svår lektions planering.. inte... Nästa gång för dom galoppa lite mer, men först måste dom hitta balans! Kids 1 har bra balans på marken, Kids 2 i hoppningen.

De vuxna var mkt duktiga, på olika nivåer men de skötte sig utmärkt :)

 

Själv:

Konditionstärning med P på vägen - 4 vänder trav 1 i skritt - 1 trav, 1 galopp, 1 trav, 1 galopp, 1 skritt - samma som sist en gång till (kortare galopp). Sen en sista i trav och ordentligt avkrittning. Teddybjörnen måste klippas är slutsatsen av detta.
G åkte på hoppträning för Sten och skötte sig utmärkt. Han inte rida fram i vä galopp ordneligt (läs: inte alls) så hennes högra bak kom inte igång som jag hade velat. Detta märket.

Vi började på klockan, i höger gick den skit bra (typ bästa någonsin) med bommar på marken, i vänster var det värre/ sämre mend godkänt för att vara G. Sen blev det lite galopphopp med bom innan hinder, 1 och 2 språng mellan hinder och bom och varierat oxer och räcke samt varv. Sedan lite kombinationer, räcke-räcke med 2 galoppsprång mellan samt oxer-oxer med 1 galoppsprång mellan. Samt lite dog-legs med 4 språng in i dessa kombinationer. Hon var faktistk fin för att ha hoppat så pass lite. Hoppas bara hon ga gå imorgon ;)

OAH /Å


Detta väder...

Kändes som ett bra val att åka till brantshammars ridhus med G idag, det spöregnade. red på jaktstången.. upptäckte att den var på tooook för lång, så hon hade bitit sig i kinden (ajaj....), så det blir till att köpa en egen kortare tills i helgen och träningen (G:s årliga hoppning, jajemen!) Som tur var hade mor tömkört fläskberget ordentligt igår så han fick vila idag (läs: matte ville inte rida i spöregn...)

 

Blev extra inkallad till jobbet dessutom, da boss ringde 17, 17.40 var åsa där - "duschad" och redo och icke doftandes häst. Bör tilläggas att 16.50 åkte vi från bratnshammar med G, sen var det mockning och dyl kvar i stallet... luktar det inte rekord så säg?

Imorgon är det Pondus som gäller på träningsfronten, P får en tur på banan, G får gå på pessoalongen.

 

Nu vankas det en rapportskrivning, övningsuppgift numero 6 - simple regression analysis. Yey. Lid med mig. Snälla.

 


Träning

Dagens träning börjades med 20 min på löpbandet och därefter:
15x3 rygglyft med 5 kg vikt
12x3 i min sämta gren, ngn form av bröst/axelpress, först med 5 kg, sedan 10 kg, sedan 5 kg igen. Framste, woho.
12x3 bröstpresst 21 kg
12x3 "skulderbladspress" (samma maskin som bröstpress fast bakåt) 21 kg
12x3 bensparkar med 15 kgx3 på varje ben och sedan 20 kg 10x2 med båda benen
15x3 i crunch-maskin, 25 kg
12x3 knäböj med skivstången i ställningen och fot på stepup bräda, 20 kg
12x3 benböj i maskin, första 2 ggr med 45 kg, sista med 50 kg
15x3 roddlyft med skivstång (för axlar främst men även tri och biceps) med 16,5 kg stången.

avsluta med strecth.

Nu - sova.

Ps. Jag är sämts. Ds

todays

Red P lite konditionsövning, har lagt in lite galopp nu med, 4 ggr i trav på vägen, en ggr vila, 4 ggr trav, 1 ggr vila, samt 2gg i galopp (en i varje varv) 1ggr trav och sen avskritt. G red på nytt bett - prövade en jaktstång - gick tokbra! hon blev precis som jag ville - tryck i handen men ändå känsligt samt låg och djup i formen! strålers! tror att all pessoalonge har gjort nytta oxå, hon går strålers på den :)

nu - inluppar i massor.

Inlupparna från helvetet

Sitter här med 3 inluppar som ska vara klara tills på fre. suck. var tom tvungen att står över dagens hoppträning för det här, hade ALDRIG hunnit annars. suck. Fast känner jag den träningen rätt är man lyckligt om en egna framridning är klar vid det här laget och man börjar lektionen. VARFÖR är det så svårt att hålla tiden? Kom igen nu - nu blir det en saker som stör mig lista!:


- personer som tycker att alla andra ska acceptera att de har andra saker för sig och därför har rätt att bli sena till träning --> alla andra blir sena eftersom person i fråga kommer sen till ridhuset och man måste vänta på att person skrittar fram i 20 min (VILKET KUNDE HA GJORTS UTOMHUS!!!!).

- personer som börjar VARJE mening med "Ja, men jag tycker/anser/känner...."

-personer som har svårt att hålla tider och alltid är sena

 

såja, nu har ajg avreagerat mig lite. behövdes.

 

på fre blir det öl, nationsrunda here I come! min första riktigt faktiskt, dåligt må jag säga, rumpa än (översätt till engelska...)

adjö folks.


Dagens

Dagens träning:
20 min på löpbandet - kände lite i knäna, dags att cykla igen tror jag...
15x3 i rygglyft med 5 kg vikten hållandes framför mig
12x3 a 20 kg i "benspark", ett ben i taget
12x3 a 20 kg i benböj med skivstång på ställning, hade en stepup bräda som jag stod på (en gång även balansplattan) lite annan knäböjs träning än vad jag är van vid, men det behövdes! Tar lätt i med höftböjaren här och det ben som jag inte "knäböjer" med, vilket det här hjälpte mot
12x3 benböj a 40 kg första gången, 45 de andra två, hade även här i skivstången i ställningen och inte i maskinen, måste variera lite
15x3 a 25 kg magpress (situps typ) - har svårt med vanliga situps, tar även här lätt i för mkt med höftböjaren iställer för magmusklerna... där av maskine, alternativt "benlyft" från marken.
15x3 a 10 kg i triceps
12x3 a 21 kg i "armpress"
10x3 a 5 kg i min absolut sämsta kroppsdel -axlar!

Pommac fick konditionsträna (i trav) i helgen samt blev tömkörd i måndags (då fick jag konditionsträna...) han är sjukt fin!!! trampar faktiskt ett par steg i bägge varven nu - inte så dåligt för en halvfet halvblodsvalack under igångsättning utan muskler ;) Gulls har gått på pessoalongen hela helgen, bra för hennes stela muskler nu när det är kallt.

själv trislkas jag med myggbett, ömma knän samt 3 inluppar. suck. imorgon är det ev hoppträning med pondus, om jag hinner förstås med tanke på skolan...

Var och jobba idag förövrigt, mkt trevligt, goda (!!!) efterätter samt lite mysigt när Manfred brummar runt inne i disken och sjunger med till radion. Han tillhör de få som faktiskt kan sjunga. Jag sjunger hellre än bra.

God natt folks.

Torsdag

Det snöblaskade ute idag - inte okej
Det där jäkla ryss-testet funkade inte - inte okej

Det som var okej är mitt och Kajsas besökt på Utnarm mässan, fick lite ideer och blev lite peppad iaf, fast man blir alltid glad när man är med Kajsa :)

Dagens träning:
25 minuter på löpbandet
3x15 rygglyft med 5 kg vikt
3x15 i magmaskin á 25 kg
3x12 bensparkar 20 kg/ben
3x12 benböj á 45kg
3x15 triceps á 10 kg (i "dragvikterna")
3x15 bröst á 21 kg
3x15 "armpushes" i maskin á 5 kg (här är min svaga punkt!)
3x15 "roddlyft" med 21 kg stången.

Tror jag fick mitt första "gymragg" (för ensamma tjejer på en maskin är såååååå i behov av en stooor stark karl, NOT) idag. Kom fram en kille som ville dela maskin med mig, lite snällt så där som det alltid börjar - "behöver du hjälp"-nej tack, jag kan sätta mig själv. "säg till om det blir för tungt, så ska jag hjälpa till att pusha på" - nej tack, jag behöver inte köra extra tungt framför dig för att bevisa ngt. "Hur ofta tränar du?" - Ja, så ofta jag behöver och hinner.  Ja, osv - avslutas oftast med "när ska du träna nästa gång? Jaha, inte förrän då.. Men har du lust att ta en kaffe någon gång?" -Nej tack, jag klarar mig. Ska möta upp min pojkvän för lite rehab övningar nu. Vi ses.  Sen går man iväg till annan maskin.
Det är så typiskt. Och fascinerande. Men det som är roligt är att killen som jag delade med i benböjen var ganska biff och tog lika mkt som mig. Jag misstänker att han rehabade, men låtstas att vi var lika starka. Känns bättre.

P och G fick vila, det spöregnade. Ska försöka rida i ljuset imorgon, då kan de regna hur jävla mkt det vill - jag SKA ut och trava. Punkt jävla slut. Ska ut på Rozz sen med.

Nattdags.
Sov gott

Dagens (och helgens)

Helgen gick fort. KM på veda på söndagen, red Pondus i förklass och Triumf i KM, Pondus gjorde två mkt bra rundor, 4 och 8 fel respektive dock men de kände bra - och han hade inte tävlat på flera flera år. Triumf och jag kom 2a i KM, efter en usel grundomgång i 110, och än knapp bättre i 120 omhoppningen (där jag hade 2 ned)... red dock en snäv sväng vilket gjorde att vi knep andra platsen (tur att ngt lönade sig). Sedan var det bara hem och sadla om, hehe, till Rozz som fick sig en skritt och skutt tur samt lite lätt jogging på banan, och sedan till Pommac för lite hederlig tömkörning (läs: löpträning för Åsa). Söndag kväll - Åsa var TRÖTT!

Måndag - 12 timmars pass i skolan framför datorn. jippie

Tisdag: Gymma 1½ timme, + 5 kg (dvs 45 kg) i benböj samt 17 kg stången i knäböj och 20 kg i bensparkar (allt 3x12) samt "rodd" med 17 kg skivstången, bröst och axel press á 14 kg, lite rygg lyft med 5 kg vikt samt situps med samma vikt. 10 kg i triceps samt en annan övning som jag inte kommer ihåg vad den heter, hur som helst suger jag i den så där blir det bara 5 kg (oxå 3x12). bättre än inget dock. Värmde upp 15 min på cykel eftersom alla löpbanden var upptagna. Sist jag sprang blidde den 3 km på 17 min (yey, skitfort, nä men ändå bra för att vara mig - vågar inte springa för mkt med tanke på knäet...)
Efter det var det hem och rida Pommac - blidde banan ca 25 min, barbacka (orkade inte sadle ;P) mkt sistridning då, vända för vikthjälperna osv... blev riktigt lösjgord och fin och mjuk.

Imorgon: Hoppträning på kvällen, rida Pommac innan ut och trava i dagsljus hade jag tänkt.
Torsdag: Roffeträning med Triumf - speedy gonzales från skolan då eftersom jag slutar 16 och den börjar 17... :/

nu - middag!

Gah!

Okej, sedan kl 24 har jag nu skrivit på samma rapport. sjukt lång tid, 6 timmar?! ska verkliga 1,25 poäng ta så lång tid? och 11 sidor?! Gah! är det minsta man kan säga...

jaja, ångest! skulle ha gjort lite mer i helgen, som vanligt... suck... hinner inte rida imorgon heller, måste skriva på den andra rapporten medan den ligger i minnet... suck..

hungrig är jag oxå och kaffet är slut.

Veda-väder

Veda-väder: "Ett fenomen som uppstår VARENDA GÅNG Vallentuna Ridklubb, placerade på redanläggningen Veda, har tävlingar. Symptom för detta är fruktansvärt dåligt väder, gärna regn eller snöstorm, följt av gärna råkallt och ruggigt. Sannolikheten att solen ska lysa igenom är: Prob (solsken <0), dvs ingen. Det finns inte många sätt att skydda sig mote Veda-väder (dvs, Vedärvärdigt-Väder), dock är tjocka kläder och regnkläder en bra tillfällig lösning. Övriga konsekvenser av detta väder är kalla fötter, taskiga underlag, personer som trängs i collectingring samt blöta, stela hästar."

Det är kul med ridsport, det är kul med ridsport....

RSS 2.0