Vem vill ha sin egen skit i boxen liksom? ...

dsc00537 (MMS)

Vem vill ha sin egen skit i boxen liksom? Inte P iaf!


Välkommen Carola!

Ja, nu när allting är klappat och klart kommer nyheten - det har kommit en häst till!

Det är nämligen så att jag har fått förmånen att utbilda ett finfint danskt sto på 6 år e. Crelido - Calato som inatt kom upp till oss från Danmark. Hon är egentligen som en 4åring då hon blivit betäckt, fölat och gått på lösdrift sen den danska motsvarighetet till 4årschampionaten - där hon för övrigt blev korad som en av Danmarks mest lovande hoppston samt blev regionsbäst, men är nu riden sen i slutet av hösten 2010.

Lilla C är en mycket trevlig individ, vilket hon visade igår med då hon coollugnt klev rakt in i vår lastbil utan skrupler, och sen rakt in i boxen och började äta samt dricka utan problem. Hon är alert, framåt, lyhörd, arbetsvillig, "på" men lyssnar och framför allt verkar hon väldigt snäll. De andra hästarna i stallet var väldigt nyfikna på henne (P har fått hörnboxen men han sträckte allt han kunde på snoken för att nå. Självklart gick det inte, men jag lovar - han försökte bra!) C är inriden och stadig att rida så på marken, men inte inhoppad vilket kommer bli vårens mål till sommaren. Hon har ett klokt modigt huvud när det gäller löshoppning och även ett litet "öga" för det, samt hoppar med bra teknik.

Nu ska C få vänja sig här uppe ett tag, framför allt med att gå i hagen. Sen är det arbete från marken i början för att vi ska lära känna varandra mer, och dels för att vi inte har någon sadel än ;) Så nu ska jag strax ut igen (kom hem 2, halv 3 inatt) och se hur hon har det. Hon kommer få gå bara med G i början, eftersom de ändå bli själva efter mars. Sicken tur att det inte är svinkallt nu, de är det inte vana vid där nere i söder!

Men nu börjar en spännande resa! Jag och Cs ägare tror mycket på henne, och får hon bara hålla sig frisk coh vi gör allt rätt kan hon nog gå långt - det är iaf målet!

P isoleras sin box mot kylan...

dsc00532 (MMS)

P isoleras sin box mot kylan...


Fin ponny!

dsc00529 (MMS)

Fin ponny!


Av alla mediciner som inte hjälper

Inte så mycket som hände på hästfronten idag, tömkörde P och T samt skrittade ut på R. Thats it, inte mer spännande än så tyvärr. Imorgon är planen att R ska vila, P ska tömköras, T ska ridas ut och sen ska jag tömköra en ponny i stallet oxå då ägarna åkt bort. Efter det vankas förläsning med jobbet om serivce, samt efterföljande personalfest med avtackning av vår hotellchef som överger oss för nya uppdrag. Så imorgon blir det nog relativt tomt här.

Börjar tyvärr känna av en analkande förkylning, halsont förtillfället. Försöker ignorera den så gott det går, ingefärs té, echinagard samt whiskey är medicinen förtillfället. Min kära far fick en trätavla av mig får några år sedan där det står av alla mediciner som inte hjälper är whiskey den bästa. Jag vet inte om jag håller med, men nog faan verkar det funka ;) 

Gräver era hästar oxå hål i halmen?

dsc00528 (MMS)

Gräver era hästar oxå hål i halmen?


Hoppträning AJS

Idag var vi iväg med R till Lilla Lundby för att hoppa för Annica. Passande nog så var det banträning på schemat, passade oss perfekt att få känna på "flytet" igen efter en vinter bestående av studs och bommar. Lätt att man glömmer bort banhoppningstempot mitt i allt styrkejobb, vilket gör att man kanske rider i lite undertempo och då istället kan få känslan av att hästen "kastar sig iväg" efter/innan hinder eller att man "kommer fel" oftare. Därför är det nyttigt att bara ibland sätta upp ett räcke eller en oxer och rulla på över det för att hitta rätt hopptempo som man har inne på tävlingsbanan.

R kändes iaf fin, pigg och taggad. Vi fick rida fram själva, rullade lite över små block och sedan hoppade vi fram gemensamt över ett räcke och en oxer, fick en bana med instruktioner av Annica och sen var det bara att köra på. Ungefär som en framridning fast med coach. Banan gick som följer:



Banan kändes bra, lite vingligt ibland men det är nog lite att vi måste komma in i det lite mer. Under hinder nr 2&6 låg det en vattenmatta som han hoppade bra! Lite spänd första gången, men andra gången inga problem. Hinder nr 7&10 var en murdel under, och ett pland i hinder nr 3. Hinder nr 4 ska föreställa en trippelbarr.
Fick order om att vara mer noggrann ut ur svängarna efter hindrena så att det är jag som mer balanserar av hästen in i kurvan, och inte att jag ska lite på att mina äldra hästar lite gör det åt mig. Måste börja tänka på det mer nu inför framtiden. Annars tyckte Annica att R såg fin ut, och att jag väntar ut honom inför hindret när han tittar till, och bara sitter still och håller om skänkel - då slappnar han av och hoppar. Känns lite som om att jag litar på honom mer nu när jag gör så än i början. Men banan kändes fin som sagt, fick bra distanser och avsprång till alla hinder samt hade en bra rytm. Red på 6 språng på 7-8 linjen för att jag inte ville komma in i kurvan för snabbt till sista linjen och förstöra den vägen. Hade det varit säg en bed. A:0 på tävling alt. en omhoppning så hade jag tagit linjen på 5 språng, men det är inget jag kände att jag just idag behövde träna på.

T och P fick en 50 min promenad idag, ska tömköra dom lite kort imorgonbitti samt skritta ut på R.

Har varit och köpt ett nytt träns idag, ett GG med ngt klinkersmetallliknande på pannbandet, T har ett sånt fast brunt, detta är i svart. P kunde nästan ha det, alla remmar gick runt förutom själva nosgrimmeremman (inte snokremmen, den andra). Så - nytt träns i cob blev det. Hittade ett gammalt brunt hemma oxå, T kunde ha det så det borde funka det med - bra att man aldrig slänger saker ibland haha! Måste köpa nya bakskydd oxå. Kan ni nu lista ut vad det är som händer?! ;)




Är man stammis på Sibylla när man får rest...

dsc00527 (MMS)

Är man stammis på Sibylla när man får resten av deras julkampanjlappar?


Tisdagsträning

Dressyrträning idag då, som alltid en tisdag. Hade med R, då varken T eller P har varit helt hundra. P fläkte sig för 2 veckor sen och T fixade ett fint sår på ett bakben när han förmodligen gick omkull eller dyl. i hagen i helgen. Båda är dock ohalta nu, så imorgon blir det skritt uppsuttet (promenader innan dess). R var på hugget, superpigg och därmet extra töntig ;) Men kändes fin och jobbade bra ändå. Gjorde mkt skolor idag, öppnor rätt och motställda och massa med förvänd galopp - nyttigt! ska träna på att motställa och variera tempo i öppnorna för att få honom mer lösgjord i bogarna (vilket han blev i slutet). Det är nästan så att när han jobbar i den lite högre formen så blir han inte spänd i ryggen, vilket är tur, men lite lite i underhalsen och i bogarna tyckte Anna. Därav mkt motställa för att löossa de i den högre formen samt så att han inte blir samsidig i innerbenpar i galoppen. Då funkade det dåligt med öppna, men skänkelvikning i galopp samt förvänd fungerade bättre, så det får vi köra på i den mån vi kan. Kanske blir en tur till ridhus i helgen, hoppas!

Imorgon får han iaf gå en hoppträning för Annica! P och T tömkördes typ 10 min på banan idag, mest för att kolla hur de rörde sig och de visade ingen hälta nu så det är ju great! Pigga var de oxå, tror jag det! Haha!

Snart ska jag avslöja en superkul nyhet för de, ack så få, som faktiskt kollar in här ibland! Det kommer innebära en del förändring i mitt liv men jag tror det kan bli riktigt super! Potentiall till det finns iaf! Ser fram emot det, och tackar för det förtroende jag har fått och ska försöka axla ansvaret det bästa jag kan!

En glad nyhet!

Nu, efter ett par dagar på helspänn, har jag en riktigt glad nyhet att berätta! Förhoppningsvis nästa vecka kommer det att landa en ny skönhet i vårat stall! Jag och Ts ägare åkte till Danmark för en tid sedan för att provrida och fastnade för ett skimmelsto e. Crelido - Calato Z som inom en snar framtid finns i Sverige, där jag har fått förtroendet att utbilda detta fina fina sto åt Ts ägare! Så himla glad jag är, ni förstår inte! Vilken chans!

Det här lilla stoet är f. 2005, och gick Danmarks motsvarighet till Breeders som 4åring och blev en av Danmarks mest lovande hopphästar. Hon har sedan fått ett fint föl, men gått på lösdrift tills i höstas - hon är alltså som en 4åring utbildningsmässigt, fast 6 år till åldern. Hon löshoppar med mycket mod och hjärna, försiktighet med på språng. Härligt go i ridningen med mkt power i galoppen och arbetsvilja, känslig men reglerbar och lyssnar otroligt bra, samt väldigt stadig och verkar mycket cool och klok i huvudet.

Vi har stora förhoppningar på henne, en riktig liten speedhäst kan det bli samtidigt som hon har kapacitet för höjderna. Morfar har deltagit i NM om jag inte minns fel, syster går svår hoppning i Norge, Crelido kan man b l a hitta på Hästak här i Sverige.

Så, Välkommen till Sverige fina fröken C! Nu kan du och G snacka dansk tillsammans ;)

På plats i Globen - Här ska ses på hockey,...

dsc00525 (MMS)

På plats i Globen - Här ska ses på hockey, SWE - RUS! Hejja hemmaland!


Denna sak fick följa med mig hem igår :)

dsc00524 (MMS)

Denna sak fick följa med mig hem igår :)


Vad hände med våren?!

Men kom igen nu - mer snö?! INTE OKEJ! I Danmark var det barmark, så jädrans skönt (trots orkanvindar), ingen snö eller is och grönt på fälten. Här också, tack.

Hur som haver, igår var vi iväg med R och T till brantshammar och hoppade. T hade nog rejäl träningsvärk, Lotta sa att han kändes lite avslagen, och han hoppade lite stumare än normalt, framför allt med bakbenen, men han såg ändå fin ut och mjuk i bogarna. R kändes oxå superfin, han hoppade både björkgrinden, blomstret under  samt sådana där plastskärmar med murmönster, stolt! Han hoppade fin språng och jag tyckte jag hade en lugn galopp mot varje hinder, blev aldrig att jag kände att jag behöver rida på trots titthindrena - skönt! Hoppade en kort bana på ca 110, vilket kändes plättlätt. Fina språng, och sedan låg jag på en 8a över två oxrar så han fick hoppa ut ordenligt med bakbenen, vilket även gjorde att jag tappade min sists lite då han tog i. Måste måste måste träna på den. Dags att hoppa studs utan stigbyglar tror jag allt!

Idag skrittade jag ut med R i skogen, klättrade en del, och sen lite övergångar trav - skritt på hemvägen. Kändes fin idag med, inte stel eller så:)

Äventyr och dressyrträning

Har varit ute på äventyr här och kom hem mitt på dagen idag. Men säger ingenting förrän det är klart, hehe ;)

Fick iaf låna T till Anna träningen idag, och han skötte sig riktigt bra! Skönt sa han att få fast mark under fötterna! Vi jobbade mkt med tempoväxlingar i trav och galopp, öka längs långsidor och minska genom att gå in på mindre volter, samt att riktigt sätta honom på bakdelen med galopp piruett tanke, och han jobbade på riktigt bra!! Fick stampet under rumpan som jag vill och han lyssnade fint för alla de små hjälperna. Känns i mina ben nu kan jag tala om!

Men nu blir det sängen, gick upp 5 imorse, har jobbat kväll och jobbar även frukost imorgon! God Natt, mer uppdatering kommer - lovar!

Och hur många får en ros till sitt morgonk...

dsc00535 (MMS)

Och hur många får en ros till sitt morgonkaffe på jobbet? ;)


Hoppträning för Annica!

Förra veckan åkte jag ju iväg med R och hoppade för Annica på Lilla Lundby. Hade utlovat en filmsnutt, som kommer här! Visar de 3 olika serierna vi hoppade fast i slutet av dom, när hindrena är lite högre. R kändes fin och inte alls stel dagen efter, trots att han fick ta i ordenligt.



Nu jävlas den med mig igen - för köra en youtubelänk återigen, för filmer vill den inte alls bädda in! Jaja, här är länken --> http://www.youtube.com/watch?v=5C7AhfMilUQ

Dressyrträning för Anna!

I tisdags var R iväg på dressyrträning för Anna på Lilla Lundby, har faktistk film på det! Övningen som vi gjorde är den jag presenterade förrut med volter och koner, fast jag hade inga koner i hörnen här. R var som vanligt lite spänd över de hästätande tigerkonerna i början, samt transportskydden i hörnet - men jobbade fint på volterna i både trav och galopp och bar sig bra i gångarterna samt kändes reglerbar. Jag får kämpa vidare med min sits och tänka på tygellängden ännu mer (nu är den nästan bra, haha), vilket var därför jag bad far ta med kameran. Eftersom jag rider en hel del själv, eller med förälder bredvid är det super bra att de dels är med på träningar och tar åt sig av de tränarna säger och sedan påminner mig extra om det, eller att de filmar så jag får se själv!

Nog snackat - här kommer filmsnutten om man vill se :)


okej, datorn vill inte - ska försöka fixa! Här kommer youtubelänken sålänge --> http://www.youtube.com/watch?v=mz3e7vigWlM!


Häst knivskuren

Läste precis det här på Kristines blogg, gå dit för mer info. Men herre vår gud vilka hemska människor det finns i världen. Sjuka personer som borde låsas in och behandlas hårt. FY!

RSS 2.0