Söndag

Igår fick hästarna vila, och idag red Rs ägare ut på honom, trav + klättra, samt vaccinerade honom. Så imorgon blir det vila igen, sen ett lättare dressyrpass på tis. På tors tänkte jag nog åka och hoppa lite, lite titthinder samt lite höjd igen. Ska kolla om inte Annica ska hoppa sina på tors fm, isf kanske jag hakar på henne annars blir det Brantshammar as usual ;)

Jag och R i sommras på LL. Jag och hans ägare delade på en A&A-kurs, Annica Jansson-Sundquist och Anna Edin-Axelson brukar ha kombo-kurser i dressyr och hoppning där - superkurser!! Foto: Linnea Lundström eller Linnea Sand, någon av dom hehe. Tror det var andra gången jag hoppade honom överhuvudtaget.

Filmen från Väsby, 110

Och nu har jag fått in filmen fårn min och Rs 110 debut i Väsby!


Dagens

Idag fick R en skrittpromenad för att gå bort ev träningsvärk, och T tog jag ut till parken där vi travade runt litegrann, både kändes fina och framåt. T fick även bli rakad idag, han såg ut som en sjöhäst när vi var klara, och då var det ändå inget jobbigt vi gjorde. Men en hel sopsäck med hår blev det, så nu är han ingen vit isbjörn längre utan mer en rund vit korthårig köttebulle ;)

Och, har vi tur får P komma hem på måndag, men vad som väntar då är oklart. Vågar inte hoppas.

Hoppträning RB

R var så himla fin på Roffeträningen i torsdags!!

Under framridningen så jobbade vi mkt med tempoväxlingar i trav och galopp, över travbommar samt galoppbommar och små volter samt skolor på en långsida (öppna, volt, sluta). Sen började vi hoppa fram i en serie (studs, 1 språng och oxer ut) med kortanridning från långsidan. Där stod han emot lite i början, men slappnade av sen och sista språnget låt oxern ut på 140!! Häfigt var det allt!

Sen hoppade vi lite linjer, böjda och raka samt kombinationer. Ena linjen varierade vi 7 och 6 språng på, det var 27 m, och dessutom en vattenmatta unde roxern ut - men R hoppade så fint! Tom åt andra hållet när den kom först ur sväng från hörnet. Även en linje med oxer ut och regnbågelåda under hoppade han fint (räcker, 13,5 m, oxer) och sen hade vi en kombination med 10 m i, 2 språng.
Banan som vi hoppade i slutet låg på ca 110 - 120 och det kändes kanonbra! Gjorde ett litet felval och red 27m linjen på 6 språng (valde det) för att få fram honom till vattenoxern, men då blev han lite flack istället och rev, så sen red jag om den på 7 språng och då var han klockren!

Måste jobba lite med min sits bara och korta tyglarna lite, ful vana det där när man inte har ridhus och speglar... Men här kommer en skiss från träningen!
 


Hinder nr 3/7 var det med vattenmattan under och nr 6 med regnbågelådan under, och han tittade inte en endaste gång! Jag fick verklignen in känslan med att jag hade honom framför mig hela träningen, och att jag satt kvar i position mot hindrena så att den lilla "knyck" han kan göra när han tittar till inte påverkade min balans. När han gör så och jag hamnar framför honom så är det lätt att han tjyvnitar, men inte nu! Hade bra galopp, honom framför mig och bly i benen och rumpan - kändes skitbra och allt blir så himla lätt då. Han hoppar utan problem med rygg och allt :)

Dagens

Gårdagens dressyr lektion gick superbra!! R kändes riktigt fin, trots att jag inte kunde longera honom ordentligt innan. Var lite för hårt och halt på banan hemma så vi travade lite extra länge och försiktigt på lina istället. Men iaf - vi red mkt med "tvärtom"känsla - felställd, rumpa åt andra hållet osv för att få honom lösgjord. En favorit övning är följande:

Rid i förvänd galopp genom hörnet - in på diagonal och tänk skänkelvikning ett par steg så att inre benpar (sett åt galoppen) får ta för sig och förbi de yttre - sen in i en öppna (oftast de svåra iaf för mig) och sen ut i förvänd galopp igen och fortsätt. Jag brukar försöka göra skänkelvikning till kvartslinjen iaf för att svängen ut på spåret sen i förvänd inte ska bli för snäv.
Sen red vi även kors och tvärs över banan men i en konstant öppna, oavsett "svänghåll", vilket oxå funkade superbra! Det blir mkt lösgörande nu när underlaget hemma är som det är, men har var sueprfin i slutet och jobbade upp med ryggen bra!

Idag tömkörde Rs ägare honom.

Själv har jag tagit en tur på T i parken, lite "intervallträning" i trav om man kan kalla det så. T o T på en raksträcka och sen lite vila, och sen trav igen x3. Gick riktigt bra när han slappnar av och inte trippar på, men det är nog muskelbrist - men det kommer! Dock tyckte jag han svänger ut rumpan lite väl mkt till höger jämfört med vad han har gjort förrut...

Annars har jag tröstat mig med lite onödig coh nödvändig shopping. Köpte ett par sådana där uppblåsbara saker som man stoppar i stövlarna från MH till mina tävlingsstövlar då jag inte vill att de töjer sig mer utan mest håller sig uppräta, eftersom dragkedjan nästan börjar korva sig lite. Passade även på med ett par till iläggsulor från MH, då min strl ofta tar slut. Sen en KL tröja, deras nya stickade ullsak med lappar på armbågarna (en röd) samt en ny mössa från M (röd) till moi. Hittade även en mössa till R, men som tur var sa jag att jag ville prova den vilket var tur då den var för liten - både över öronen (trots F size) och ffa över hans fluff till pannlugg. Så den åker tillbaka imorgon tyvärr.

Nä - nu plingar det i baren! (Är på jobbet, fick äran att stänga idag).

Vinter på väg!

-6 C. Temperaturen vid detta klockslag, dock skiner solen så de ser ut att bli en fin fin dag! Idag vankas det dressyrträning för Anna (om vi kommer upp för backen med lastbilen dvs), och sen iväg och jobba kväll igen. Med en mor som jobbar och far som är nere hos Farmor så får jag promenera ut till stallet, allt med dubbla yllefiltar, en halsfleece samt benlindor i bagaget + mina egna kläder och ombyten. Suck. Undrar om jag ska ringa stallägaren och se om hon kan hämta upp mig, hehe ;) Skulle dessutom behöva ta med ett tjockare innetäcke ut till R. Lyckat. Måste nog ringa Karin helt enkelt.

Igår var en typisk måndag på jobbet, upptäckte dagen till ära ett ca 3 cm långt papercut på insidan av höger ringfinger, den sidan som är mot lillfingret. Hur gick det till?

P verkar må bra, muskelskadan i bogen läker fint, knäet lika så. Han går 3x5 min om dagen och ska nu få börja med sjukgymnastik och stretching för knäet. Men jag saknar honom! De berättade att han var så lugn och snäll därborta.  Hrmmm tänkte vi, annat är det hemma. Brukar vara så svarade dom ;)


Tävlingsrutiner - framridning

Hur rider ni fram era hästar till tävling?

Jag tillhör den katergorin som inte vill sitta och "vråltrimma" mina hästar varken på tävlingsdagen eller dagen innan. P brukar få ett "trimpass" där jag kollar hjälper och "taggar till honom" två dagar innan och skrittas ut dagen innan för att gå bort ev spänningar. På R skrittar jag ut, gärna klättra två dagar innan samt en skritttur och en liten "check" av hjälper på banan dagen innan.
Anser att de som inte sitter dagarna innan / på tävlingsdagen får man leva med och är ingen ide att ödsla energi på då för att trimma loss.

På framridningen skrittjobbas de lite, och sen får de trava och galoppera fram lite kravlöst och värma upp mjukt. Runda dom för innerskänkel, växla ställning (tex högerställd på vänstervolter) och mjuka upp dom lite i sidorna. Sen brukar jag göra lite tempoväxlingar i trav och galopp, vända lite snabbt, byta galopp, öka galoppen, minska, vända lite snabbt, byta galopp osv. Dvs mjuka upp dem lite i sidorna först och sen i de "snabba jobbet" ha dom raka i halsen och kroppen. Det sista är för att "tagga" upp dom lite.

Jag vill inte sitta och "fintrimma" de hästarna jag tävlar/tävlat just nu eftersom jag tycker att de tar bort "eggen" som jag vill ha inne på banan. Det är en framridning och uppmjukning jag vill göra så att de har sin bästa energi kvar på banan, ffa om de ska gå två klasser. På mina hästar funkar detta bra just nu. Olika från häst till häst såklart. När jag tävlade G fick jag rida fram ca 45-50 min för att hon skulle slappna av ordentligt (hon är väldigt spänd och lite stel, så skrittjobbade säkert minst 20 min gärna mer), men hon blir å andra sidan aldrig "trött" och gick oftast bara 1 klass i slutet. R och P, även T, är inte lika spända på samma stressande sätt och verkar behöva en "kick i baken" ibland ;)

Lättare "Trimmning", eller en lättare check, görs ngn dag innan. Funkar allt inte perfekt då, kommer de förmodligen inte göra det på tävlingsdagen heller men det är bara att acceptera och köra på. Träna finsaker kan man göra efteråt - nu är det tävlingsfokus!

Tävling Väsby RK 1m, 110 - Rozz

Var iväg i det underbara (INTE) vädret igår och red två klasser på R, 1m och vår första 110. Och det gick riktigt bra!
Red mkt lugnare än vad jag brukar, iaf i 1m och det kändes skönt att inte behöva rida på som en tok hela banan runt utan "glida" lite mer faktiskt. R hoppade knappt över hindrena, tyckte det var lite töntigt ;) Men dubbelnolla och en 4e plats blev det iaf! På framridningen kollade jag mkt framåt och tillbaka i galopp så han tar skänkeln (även i skritt och trav förstås) och hande kändes fin!
I 110 så kändes han riktigt fin på framridningen, skrittade mkt och mest mjukade upp i de andra gångarterna, lite tempoväxlingar och sådant. Men han travade på löst och ledigt och hade en bra galopp. På banan var det ett titt hinder som jag visade utan problem innan. Men han hoppade superfint hela banan, var i och klonkade ngt hinder när jag var lite snabb med överlivet, men vi var dubbelnolla igen och det blev en 2a plats!! Så himla härligt! Han kändes riktigt fin!

Filmer kommer när pappa kommer hem, för jag vet inte hur man för över dom till datorn ;) Ev bara från 110, då den andra filmen blev sådär (Rs ägare hade lite zoomingsproblem).

Men kom hem, dyblöt och iskall, och nöjd - skönt! Nu är det KM kvar för R samt en helgkurs för Sten Lindgren sista helgen i november, sen blir det en liten paus skulle jag tro fast han får hållas igång under vintern dock lite lättare.


Up, then down down down....

Jahapp.. misnt 10 dygn till på Ultuna. Suck. Sen får vi se. Rehab rehab rehab så kan det blir ridhäst igen. Hopphäst? Vi får se. Tur att jag har en skön dressyrsadel. Nu tappade jag glädjen helt och hållet, hoppas ni förstår.

Det ska ju vara du och jag hjärtat, du och jag! <3

TAGGJÄVEL!!!

Var på hoppträning med R igår, gick väl som vanligt när det är tittiga hinder med ;) Shit vad svårt det är när det blir så, när han bara skjuter mig 1mm framför balansen, man måste verkligen sitta kvar hela hela hela tiden. Men då går det ju galant (med lite övertalning såklart). Nu tror jag att det är lite att hindrena faktiskt börjar komma upp ilite höjd (110 typ), så det kan vara lite det med. Får träna lite varierat på bara höga hinder med bommar, och med tittsaker i.

Visst blev G snygg? Hon gillar inte ljudet från klippmaskinen och är superrädd om öronen, så vi har kommit på att mössa är bäst. Prövade med öronproppar för häst en gång, då högg hon mig i armen - ingen stoppar något i mina öron! basonerade hon ut. Men fjollhatt funkar, lite knep att få på när hon höjer skallen, men när den är på är det lugnt och jag får klippa ända fram till nackstycket på grimman (förrut fick man sluta ngn dm ifrån). Sen vill hon alltid nosa på klippmaskinen när man klipper bogen, dumt. Men annars går det bra, lite kittlig men snäll :)

Idag får P förhoppningsvis komma hem, svullnaden har gått ner, han är inte halt längre och ingen feber. Så vi får då fortsätta behandling hemmam och skjuta upp återbesöket till Karin nästa vecka oxå, men med dubbla doser av antiinfl. samt antibiotika borde han ju vara frisk eller hur?! TAGGJÄVEL säger jag bara, hoppas det inte är ngt kvar... Fick ut en lite skitsak ur HF karpus, men ev kan spetsen vara kvar, vet inte om de ska göra ett till ultraljud eller så, vore skönt att veta och de kanske ser bättre när det inte är så svullet. För att citera vår diskare på jobbet "det här helt fuckade mitt flow!"

Halvnakenfis ;)

dsc00426 (MMS)

Halvnakenfis ;)


Nedstämd

P bor över på Ultuna just nu, har ingen vidare lust att blogga för tillfället. Tror ni förstår varför...
R var iaf fin på pessoalonge idag, och G var snäll när hon klipptes. That´s it. For now.

Egen häst är bäst!

Hrmm... blandade känslor. R kändes fin idag, red ner i parken och travade runt med mor på G och T med hans ägare - T såg superfräsch ut - härligt!!  R kändes lite sträv i början, men lossnade fint i galoppen och joggade runt bra i bra takt och lyssnade för skänkeln i tempoväxlingar.
Men P.... :( Hans svullna framknä, som jag trodde var en spark eller dyl först, var värre idag när han kom in från hagen. Det har gått ner ett par dagar, har tömkört enbart under dessa, men idag var det värra (tom efter hagen, de brukar gå ner lite när han rört på sig /vart ute) samt att han hade feber. Vilket betyder förmodligen ingen spark utan en jädrans tagg eller dyl ngn stans.... Han hade 38,5 som max och brukar ha 37,5 efter en dag i hagen.. Så imorgon blir det en spontantripp till Ulltuna, febern ändrades inte så mkt idag, så vi åker in imorgon. Hoppas på en penicillinkur så allt ska bli bra - hade ju precis börja rida honom igen nu! Andras hästar är bra - men egen häst är bäst! Så är de ju.

Do or do not - there is no try!

Nu är det kallt - igen! Fick skrapa rutorna på bilen imorse - INTE OKEJ!

Hur som haver, hästarna knatar på. P har lyckats slå på sig p knäet, vä fram, och är lite svullen men inte halt. Det har gått ner avsevärt, hade magnet och BoT paddar på första dygnet dessutom vilket gjorde jätteskillnad. Men han tömkörs förnärvarande tills det är borta. T skrittas på av hans ägare, och R går på han med. Var och hoppade lite i fredags, gick sådär men han hoppade fint. Nästa övningsprojekt är saker i oxrar, saker i räcken är avklarat nu. Igår red Rs ägare honom, galopp i parken så idag tänkte jag ut och skritta.

P och R fick massage i onsdags, P måste få upp sina ryggmuskler mer nu men var avsevärt bättre i kors/länd än sist i princip bara småsaker kvar. R var lite spänd över ryggen dock ev träningsvärk eftersom han gick så bra på söndagen. Lite kort i musklerna baksida lår så de skulle vi massera lite samt sträcka ut ryggen på honom. Men annars tyckte hon att han såg superfin ut i musklerna, inget spänd i kors/länd. Hon sa att de syndes att han algt på sig muskler! Roligt!!

I dag, efter jobbet, blir det ponnyhoppning - de ska på debutant hoppning på klubben nästa helg så det är lite finslippning bara och motivationstärkande :) De mesta brukar på galant sålänge morsorna håller sig därifrån ;) Men det viktiga är att barnen har kul, då lär dom sig, och att man avdramatiserar saker som avramlingar och dyl - de händer, räkna med det. Men man måste tuffa till sig och göra om det igen, igen och igen. Och vara bestämd. Antingen göra, eller inte. Som Yoda säger "do, or do not - there is no try" - det är så sant. Att försöka hoppa ett hinder går sällan bra. Att hoppa ett hinder går bra.

Dressyr

igår red jag R för Anna - vilket gick super! tempoväxlingarna satt mycket bättre, stor skillnad från förra veckan. Kunde utmana lite mer utan att han kickade emot och han både kortade och längde sig fint :) Gjorde även lite obmövningar, sedvärdheten b la ;)

Idag var jag även på Helgestabodarna och tittade på dressyträvlingarna där, Anna red och kom in på 2a plats med 71% - snyggt!

Har även travat lite på P idag - lycka!

Skritt skritt skritt

Har gnuggat rumpan i sadeln idag. Först skritt på T (YES - ni hörde rätt, PÅ T!!) i 45 min, sen även på P. Han är olidlig att gå med då han far som en skottspole fram och tillbaka så idag blev det uppsuttet. Lite lugnare var det då oxå, när han får jobba lite mer. Som tur är är han mkt bättre i magen nu när han får gå i stora hagen, redig stressmage på honom när han inte får gå med kompisarna! R fick vila idag efter att ha gått strålande 3 dagar i rad.

Har prövat magnetbootsen oxå, och de var faktiskt lite stora. Annars brukar L på honom nästan sitta tajt, men de här var lite åt det stora hållet. Inga problem så, men ändå, noterbart om ngn funderar på att köpa. Har även fått hem ett nättäcke från tradera som han kan ha i sommar som svettäcke, samt väntar på ett likadant hoppbett som han har, fast i sötnmalm/koppar. Han funkar bra på det som är vanligt 3delat, så hittade jag ett på tradera fast i hoppmodellen, så det blev ett sånt med :)

Nä, nu ska jag fortsätta ha tråkigt i min ensamhet på jobbet!


Dagens Övning - 3 6 9

Länge sedan jag presenterade en övning här, men idag kom jag iväg med R till Brantshammar så då gjorde vi en övning som jag kallar "3, 6, 9". Det är en bra rytm övning som kombinerar travhoppning och studs och snabbhete hos hästen och ger schysst förutsättning. Här kommer en bild, och förklaring av övninger under den;


Först är det vanliga travbommar, 110 till 120 mellan, sen 2,20 - 2,30 in i en studs. Eftersom studsen är relativt låg och hästen inte ska komma in i denna serie med fart så är det lite kortare avstånd för travhoppningen. Sen kommer man till varför övningen heter 3,6,9 - det är 3 m mellan studsen, sen 6 m (alltså 1 galoppsprång, normalt) till ytterliggare ett block, och tillsist 9m till ett räcke vilket blir 2 normala när räcket (eller en grind i detta fall) är lågt, men allt eftersom räcket höjs blir avståndet tajtare och hästen måste stampa av i det sista och ta i lite mer. Man kan alltså variera svårighetsgraden lite beroende på höjden på sista hindret. Man får väldigt mkt gratis av rytmen i studesen och hindret innan, vilket är bra mot grinden så att man har samma längd på sprången mellan serien där.

Med R så började jag att först hoppa bara studsen och det sista blocket låg bommen på marken och grinden vid sidan. Sen la vi upp den bommen och tog då studs och ett glaoppsprång, och tillsist lade vi upp grinden. Bröjade med den på 80 cm och rullade genom några gånger, och sen höjde vi succesivt och sista sprången låg det på 110 och sist 120 - och det kändes lätt!! Han var riktigt smidig över, och tog i och hoppade väl genom kroppen kändes det som. För en gångs skulle fick jag känna hur det känns när han "hoppar" på riktigt och inte bara smiter över 1m hinder, och det var härligt! Men vi ska ligga kvar på de nivåerna på tävling för att få självöfrtroende och inte stressa och bygga upp honom med succesiv träning där vi ökar kraven. 
Det rolig var att han var framme och avslappande redan när jag satt upp. Det var ingen struttspänd trav i början, och i galoppen var han framme. Han kändes super helt enkelt!! Imorgon får han en lite välförtjänt vila, får nu har han varit super i 3 dagar i rad!!  

Denna sötsak är nu ohalt! :-D

dsc00292 (MMS)

Denna sötsak är nu ohalt! :-D


300!!!

Såg just att jag, med detta inlägg, nu har passerat 300-gränsen! 304 för att vara exakt! Härligt!

Kort rapport

Idag kommer Rs ägare och rider honom, P får vila och ut i hagen, jag hinner inte riktigt med honom idag :/

Har f ö beställt ett par magentboots till honom (de har 50% på utgående design på www.magnethealth.se just nu), och ska se om de har någon verkan. Har magnetpaddarna sen innan, och de är super! Starkare än back on track paddarna, och ungefär lika i pris - runt 600-700 för ett par paddar. Hade de på en liten liten sena som han slog på i vintras, och svullnaden gick ner på en gång och kom inte tillbaka. Suveränt!

Men nu ska jag dricka upp kaffet, måla klart naglarna och sen ut i stormen och mocka!

Anna träning

Idag var alltså jag och R iväg och red för Anna. Det gick riktigt bra måste jag säg, känns som om han blir starkare för varje gång.
Vi tränade att han skulle gå framåt för skänkel och minska utan att ändra formen, ffa i galopp där han ska bibehålla den rytm han har när han går långsamt.

I traven red jag långsam trav längs fyrkanstspåret (gäran lite innanför så jag har honom rak) och sen in på stora mitt volten samt volterna vid hörnen där han ska gå fram för skänkel först och främst - utan att länga halsen! - sen när han går fram får jag släppa ner honom i formen. Detta var inte plättlätt, jag fick vara jättetydlig med mina axlar vart vi skulle och se till att vara rak själv i mina hjälper, för han är jättekänslig för skänklarna om man trycker mer med ena än den andra, då dansar rumpan hej vilt!

I galoppen red vi långsamgalopp, sen små volter som jag "gasade" ur och sen in på liten volt igen där volten får bromsa galoppen. Här var det lite så att han gärna går över i ngn konstig rytm - av den anledning att han knappt får plats med sina långa ben, fick faktiskt rida honom "fel" för att han för närvarande ska behålla 3takten i galoppen, dvs tillåta rumpan in och lätt motställd. För just nu känns det som om jag vill jobba på att han ska bli stark i 3taktsgaloppen först och främst och svara för skänkeln i den takten, utan att tappa form ( här fick han gå högt i form för att få fram och upp frambenen och bogarna).  För att lirka honom rakt är inte svårt.

Men han jobbade bra!! Han är mkt starkare i 3takt i långsam galopp redan nu, så nu vill jag utmana så att han kan ha den i dels lång galopp, men sen även "snabb" galopp vilket jag tror kan bli svårast. Men det är en styrkefråga! Vi gjorde även fattningar och avbrott ur/in i bakdelsvändning som blir läxa :)

P fick en promenad och fick även gå ut en kortis i stora hagen - LYCKA!!

Tisdag

Jobbade 13 härliga timmar igår, därför inte så mkt skrivandes här. Fick iaf lite ledigt på em för att ut och gå med P, tog en blåsig promenad till parken och tillbaka, 45 min eller så. Han fick bara några ryck så det var godkänt :) R fick vila, gosade lite med honom på morgonen.

Idag är det Anna träning för R, och imorgon kommer Rs ägare och rider. Sen ska jag försöka komma iväg till Brantshammar på tors för lite gymnastikhoppning, lite sugen på studs samt en övning där man har varanan bom och varan upphöjt block så det blir lite som en armhävningsövning samt att jag ska jobba på min egen sits. Ska nog bygga upp ett räcke eller oxer oxå med ngt tittigt under, vattenmatta, grind, block eller så. Får se vad jag hittar.

Har fortfarande ont i lillfingret sen jag tuggade grus i torsdags igen, är nog lite rejält vrickat det där. Kändes igår när jag had ejobbat och burit massa tallrikar att själva rörelserna i det (när man böjde) gick aplångsamt. Men men, som min far brukar säga - Det går över tills du gifter dig!

Tävling - Rozz i Solna 1m, 1,05

Första inomhustävlingen gick ríktigt bra! var orolig att han skulle vara mer tittig, men han verkar mer på på tävling än på träning så det gick bra! I andra klassen var en vattenmatta med, första hindert i omhoppningen, men jag satte ordentligt galopp så stanna var inte ett alternativ. Hade han gjort det hade jag dött ;)
Underlaget var sådär, djupt på framridning och halt som tusan på framhoppning. Blev även halt i ridhuset efter hand, de sladdade inte mellan utan bara krattade. Men annars en ok plats, lite tjaskig parkering om man inte hade lastbil (vi stod längsmed ridhuset). Men bra bana, och snabba mellan klasserna samt trevlig personal :)


Men här kommer filmerna!:

Första klassen, 1m och en 2a plats - 3 travsteg från seger. Gjorde byte till rätt galopp försent, eftersom jag hoppade hindret innan mot sargen lite = han trodde högergalopp, så jag fick 3 travsteg i svängen och hon som vann hade galopp där. Surt, men superfin R!!



I andra klassen var det ngn form av tävlingshöjddebut för oss, 105, som gick fint! han halkade till i en snäv sväng i omhopp vilket gav ett litet balansförskjut på oss, ffa mig, och jag kom inte tillbaka så då blev det ett sketet stopp. Men inga tidsfel iaf, så snävt red vi ;) Men annars kändes han fin, kanske inte lika mkt framme men han hann inte äta mellan klasserna för det var tajt med tid. Så vi fick 0+4 fel (inga tidsfel) och hamnade ngt utanför placering skulle jag tro :)
  

Dagens bra: Att han kändes fin inne och att jag fick en bra galopp där jag hade honom framför mig (nästan jämt, hehe) och han hoppade hinderna fint!

Dagens mindra bra: Ja, slarvigt av mig att inte känna/kolla galoppen in i svängen i 1m. Sen måste jag få balansen tillbaka snabbare när jag hamnar ur den så att han inte får den minsta chans på karaktärshindrena. Sen var underlaget på framhoppningen nästintill farligt halt. Man fick rida i kort samlad galopp med mkt ytterhjälper/tygel (motställd häst) för att de inte skulle halka.

Dagens att tänka på: Hålla galoppen mer i andra klassen, blir "nästan" av och på-känsla. Hänga mer med i svängarna, vara noggrannare med vägarna i grunden samt galoppen igen - den är A och O på honom - ha honom framför sig i en ordentligt galopp!

RSS 2.0