Snabb update!

Ojdå, länge sen nu, men har varit mkt att göra!

I söndags red jag och Erik (!!!!) ut en skrittpromenad på P och R, asfaltsrundan och sen trav t o t förbi golfbanan. Gick mkt bra, och Erik fick lite skavsår, hehe ;)

I måndags var jag och R's ägare ute och red, visade henne klätterbackarna och lite i skogen runtomkring. Jag red på G eftersom P och T hopptränade för Annica på kvällen - gick bra på båda, P var rejält på, nästan lite för, men det hoppade bra båda två! Kan lägga upp en skiss om så önskas.

I tisdags så red jag dressyr för Anna på T och P, tränade mkt tempoväxlingar och snabba bakben på T och att flytta bogar på P. På honom får jag inte rida vänster öppnor på 3 vecker (eheh) utan ska tänka mkt högersida hela tiden! Sedan åkte vi med R till UPK för att hoppa på utebana för Annette. Gick superbra! Vi hoppade båda bank och pullmangrav och R tog fram sina fälttävlanstakter och visade alla hur det skulle tas!

I dag så var jag ute och promenerade T på morgonen, P och R får vila, imorgon ska jag ut och galoppera med R's ägare, och visa henne parken, så hon kan rida ut själv sen :)


Midsommardagen

premiärturen på R gick prima! Han var mkt cool och gick längst fram hela tiden, fruktansvärt nyfiken! :) Idag har G blivit longerad med pessoalonge, och jag tömkörde P och R. R måste jag fortfarande hitta lite knappar på, men vi gjorde lite öppnor med varierande tvärning, skänkelvikningar, övergångar, samt att vi gjorde en volt i varje hörn där han fick trava på ordentligt framåt, sen samla på raksträckan på långsida, lite öppna gärna, och sen in i en volt i hörnet och trava på igen, och i slutet fick vi in en bra rytm :)

P gjorde jag samma travövning på, och sen travade vi travbommar, upphöjda, på voltspåret vilket han gjorde riktigt bra! När jag inte är där uppe på ryggen och "måttar in honom" och får honom perfekt så märker man att han har lite svårt i början, men när han fattat att han måste tänke själv så gick det bra. fick sen för mig att travhoppa (hade ett räcke ca 60 cm på två block), vilket faktiskt gick strålande! Så han har blivit tömkörd och travhoppat på volt, haha! I början tänkta han nog "va?", men sen kom han in i det och hoppade riktigt bra :)

R hade även invigt rullningsplätten idag efter regnet imorse, så han var redigt lerig. Vilkte torde tyda på att hagen fått godkänt ;)


Nu ska jag iväg och jobba ett par timmar - woho för röd lördag = OBtillägg!

Gårdagens P

Igår åkte vi iväg till brantshammar med P och red lite markarbete! Hade lagt ut 3 bommar på en långsida, vid V, E och S (stegade aldrig utan la bara ut dom) där jag i trav red små volter runt dom för att få honom med mig i svängarna. I galopp varierade jag mellan 3,4,5 språng mellan - vilket gick jättebra! Höjde sedan upp mittenbommen och försökte rida på 4 innan och efter, vilket var lite svårare eftersom han taggade till lite, men det gick okej i slutet :)
Hoppade sedan den upphöjda bommen som på en stora mittvolt, och var nog med samma takt och tempo innan och efter. Han blev lite studsig i slutet in mot bommen i vänstervarv, men tror jag hade honom lite för rak in och aldrig blev klar då, för när jag böjde honom lite mer runt innerskänkeln blev det bättre så han kom in mot hindret så mkt på innerframben. Så idag behöver han nog en skrittur ;) Fortsätter det underbara vädret så blir det galopp i parken för hans del imorgon!

Premiärtur på Midsommarafton!

Idag blir det premiärtur på R, ska ut på G och P, mor rider P och en liten ambitiös tjej i stallet får rida G (vilket gick väldigt bra sist!).

Det var inga problem att släppa ihop dom igår, R är såklart inte helt med än men det kommer, han har betat med både P och gamlingarna så han är inte helt ensam. Emil är dock lite noga med att poängterar hans nykomlighet, men P är fakitskt duktig och går imellan när det blir för mkt. Och R verkar ha lärt sig att fibergi inte är läskigt, utan går att äta ;)

Erik är hemma, och med sig har han kameran ^^! Ska se om jag inte kan lura ut honom till stallet och ta lite fina bilder på hästarna i hagen, hehe ;)

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPA!


Gårdagen - D Day!

Igår var det hoppning på R och T, R gick en 1m bana och T ca 120. Båda var felfria 0+0, men R snabbast av alla! Och T på en 3e plats :) R var så himla fin! Framåt och hoppade bra, ingen skillnad på om vi kom stort eller nära. T kändes oxå bra, hoppade bra men jag måste få honom ihop och starkare i den lite mer större galoppen, så att han orkar hela banan igenom och hoppar bra alla språng, de sista blev lite flacka om man jämför med de första enl Annica, men ändå bra. I omhoppningen prövade jag att svänga "ordentligt" för nog egentligen första gången, och det kändes riktigt bra! Måste få med mig honom lite mer, men pratade med Annica sen och hon satt att det är inte så mkt att han måste vara rakare, eftersom han är så rak själv, utan faktiskt rundare i svängarna. Och nu var det lite svårare att svänga höger, vilket brukar bara lättast. Å andra sidan är höger min "svåra" sväng. Att kröka på högerbakben är jobbigt och då kommar han lite för mkt utifrån i högersvängen, så mer rund höger skänkel där!

P fick ett klätterpass.

Men - igår fick R komma hem till oss! Han var lite tveksam in i lastbilen, nya dofter, men annars gick allt bra! Fibergin var lite halvkonstig, men halm är gott! Ponnyn bredvid till höger var mkt intressantare än P till vänster, till Ps stora stora förtret - han ville ju hälsa! ;) Nu ska vi strax ut och släppa ut de i hagen, spännande! Han får vila idag, beroende på vädret så får P antingen ut och galoppera, eller så åker vi till Brantshammar. Ska även ut och rida en annan häst på LL, bara en skritttur då ägaren är borta :) R kommer få en välförtjänt vilodag idag, kursen har han gjort strålande och nytt ställa är mkt så nu blir det ngn dags pust :)

Annicahoppning tisdag

Hoppade R för Annica idag, och insåg att det vara bara 2a gången vi hoppade "ordentligt" tillsammans, men det gick ju strålande!! Vi började med att trava travbommar, dels mkt korta (knappt 1m) och sen långa (1,50) för att få hästarna fram och tillbaka i stegen - inte farten! Väligt lätt att man börjar slängtrava över de långa bommarna, men man måste rida fram stegen långa. Sedan gjorde vi en liknande variant i galopp, 2 bommar med 9m mellan där vi skulle rida varannan gång på 1 språng och nästa på 2 språng osv. Detta var Rs paradgren! Gick strålande!! Mkt lätt att länga och korta stegen eftersom han är så känslig för sitsen! Korta steg - galopp med lite rumpa, långa steg - galopp med stor rumpa! ;)

Sen travhoppade vi lite på volt, först över räcke, och sen oxer och även över det lilla blocket (och innan för två skärmar (blå cirklar) så att det blev en bra volt). Tog inte så många språng i trav/galopp hopp med honom, för att han inte skulle bli för trött. De andra fick ligga och rulla flera varv, men vi tog det kanske 2,3 gånger max. Men han gjorde det bra!


Vi började med att hoppa linjerna med 8 språng, och sen den med 7 - R hoppade superfint!! Tog den några gånger, och sen hoppade jag räckes "sträckan" 1-4, där vi skulle komma lite kortare vägar men ändå rakt mot hindret. Efter det hoppad vi trippeln. Första gången velade jag lite på avståndet, men det gick bra. Andra gången red jag iväg för långt - men R klev av strålande! Lite flackt men han bjöd som tusan! Tredje gången kom vi perfekt :)

Det kändes riktigt bra faktiskt, han var inte ett dugg tittig, och bjuder på hindrena redigt :) Och idag är D-Day! Ska strax ut till LL för att hoppa R och T, sen hem och rida P - fullt ös!

AA-Kurs

denna vecka har Anna och Annica kurs på LL. jag är med och delar på R tillsammans med hans ägare, så idag red jag dressyrpasset, och imorgon ska jag hoppa (hon hoppade idag och rider dressyr imorgon). Det gick riktigt bra idag! Började med sedvanliga 15 min promenix sen longering i trav och galopp. Sen red vi en övning som jag fakitskt måste göra en skiss på - går inte att förklara men den är jäkligt bra! En super "dressyrhoppövning" där man istället för hinder har punkter att hålla med övningar som stärker hopphästen, t e x små volter och öka snabbt ur, svänga "180" i galopp (bakdelsvändningstanke) = omhoppning. Gjorde samma övningar när jag red T oxå, fast han har lite speciallanpassade skolor. Honom rider man mkt rakare i kroppen i skolorna än tex R som man kan rida "normalt" på.




P fick vila idag.

Helgens hästar!

I fredags var jag och P till Anna och hoppade, hoppade 8 studs samt 5½an med 3 travbommar innna istället för 1 (för att tvinga hästarna och ryttarna att vänta på hindret och inte fuska in), P var riktigt fin! behöver lite mer spänst jobb så får åka iväg nästa vecka igen.

Igår (lördag) var jag ute och galopperade på P i parken, konditionsträning, samt var även ute och galoppade på R.

Idag var jag uta och gick med T samt ute och red P på grusvägen. Lite konditionsjobb där med, men mer samlat. Han var lite tjaffsig, men finare mot slutet. Tog inte vänsterskänkeln ett flertal gånger, men ibland så lös det till..


Imorgon får P vila, men jag ska rida T och R för Anna på LL, sen iväg och jobba!

Sol ute, sol inne....

.... sol i hjärta, sol i sinne!! Äntligen sol, för att sammanfatta det hela :)

Var ute och red P nu på morgonen, har precis kommit hem och käkta lunch. Red en kortis till parken, det var lite lite kladdigt där, så red inte runt så mkt, men gjorde lite flyttningar för skänkeln på raksträckorna, samt galopperade några vändor där jag varierade ställning och flyttning av bogarna. Kort sammanfattat så kändes han fin :) Lagom pigg och på :) Tror mor longerade honom igår, och i måndags fick han vila :)

Imorgon blir en lång dag. Ska ut och rida P på morgonen igen, sen ut till LL för T och sen tömköra R med ägaren. hon hade tömkört i tisdags och fått lite tips, så jag tänkte hon kunde dela med sig av dom när de är färskt i minnet :)

Nu, en kort vila sen iväg till jobbet - cykla dit idag kanske?

Tävlingseftertanke!

Kom på att jag glömde göra en Dagens bra /mindre bra och tänka på, efter tävlingarna! Så jag gör det nu!

Dagarnas bra:
Resultaten! Och att jag "red" båda hästarna, och inte stressade igenom ngn ritt som sist, trots oväntade händelser (Ts tappsko). Jag höll min ridplan till 98% (fegade två gånger på vägarna och gick runt, fast jag lika gärna kunde ha svängt...). Och två fint hoppande hästar, kan man klaga! Och P som visar en bra form!

Dagarnas mindre bra:
Att jag slappnade av lite de sista 2-3 srpången i 120 på T. Började tänkte i "jag är nästan felfri" banorna, vilket gjorde att han direkt blev lite lång. Han var i och touchade de två sista hindrena, förmodligen pga det. Sen att jag "fegade" lite på vägarna - måste våga, annars vinner man inte!

Dagarnas att tänka på:
Fortsätt rida båda hästarna! Hålla planen, inte slappna av innan du kommit i mål!


Något jag gjorde innan tävlingen här, var nervös som satan inför 120 på T, var att jag kollade på den senaste rundan på honom, och P, där jag kände "wow, den här känslan vill jag ha igen" och försökte återskapa den i mitt huvud! På T var det filmen på Huvudstad, och på P senaste i Märsta - och jag tror faktiskt det funkade!!
Inför nästa tävling ska jag ta med mig första 110 (lördagen) på P samt 120 rundan på T och försöka återskapa den känslan, ridningen och hela altet till nästa tävling!

Idag fick P vila förövrigt, och de fick gå ut på stora gräsbetet!! Pojkarna var glada, men de hade ju redan gått på mer gräs ett tag så de sprang runt och kollade läget bara sen nöjde sig gräset. Tjejerna däremot! De var helt galna, racade om kring och G bockade och for som aldrig förr!! Kalvar på grönbete, släng er i väggen! Gamla ston på grönbete är inte att leka med, hehe ;)

Film, Märsta Triumf 110 & 120

Red T på söndagen
Från 110, första utanför placering:



Från 120 debuten, var fyra utanför placering men nollan var det viktigaste!


Film, Märsta 110 m Pommac x2

Från lördagen, en 5e plats:



Från söndagen, en 13e plats:


Tävlingshelg 12-13/6

Tävlade P  och T i Märsta i helgen, P gick 110 lö+sön och T gick 110 och 120 sön. Resultat? 4(!!!!) felfria rundor av 4a starter, inkluderat 120 debuten på Trulle, samt 2 placeringer!! P kom 5a i lördags, och 13 i söndags i 110. Trulle kom precis första utanför placering i 110 idag (söndag) och 4 utanför i 120 - men vi var 0a och det var det viktigaste!!! Fasen vilka toppenhästar jag rider!! P var mycket fin, lite trött idag, men verkligen smiter över hindrena och vill!! T var riktigt fin han med, hade lite krångel med sista svängen i omhoppnninge i 110 med P ( och galoppmed T) men annars var det superfina!! Och T hoppade faktiskt nästan bättre i 120 (trots att han tappet vä bak sko under framhoppningen!), och jag red säkert mer oxå, men han hoppade skitbra!! Men ha - tänkte när jag hade 2 hinde kvar "shit, jag är ju felfri! Nej faan, så får jag inte tänka!" HAHA!!! Sen var han i de två sista, men det var mitt fel, lite ur fokus och galoppen blev lite lite lång - men superbra annars! Han hoppade skitfint! Träffade Erik Berggren oxå och nämnde att jag red en Passpartout avkomma, och han blev mkt intresserad, hehe ;) Hoppas jag hittar ngn tränartid för honom, vore superkul!

Och är jag nöjd eller nöjd med 120 debuten på T?!?!? Har inte ridit 120 på vöer 1½år, och han är ju världens bästa häst att debutera på! Lotta - Jag TACKAR dig oftanligt mkt för att jag får rida och tävla din häst!! Red inte fort, ville ha en säker och bra runda, vilket vi fick! Så jäkla nöjd! Är faktiskt nästan mest nöjr med 4a av 4a felfria rundor, samtidigt som Ps placeringar ger lite feedback på de jobb och tid han har fått! Nu ska jag bara rida fortare på T! Och P ska få tid, inget stress - tid är det han behöver. Nästa kanske blir en 115, får se :)

Slänger upp filmer imorgon - nu är jag alldelels för trött! ;)

Dagens P

Red ut med mor på vägen bredvid golfbanan, den var riktigt fin nu efter allt regn! blev några vändor i trav och galopp, och P var riktigt pigg och på! Nästan lite för ;) Red på det raka bettet, vilket var ett tag sen, men brukar försöka göra det innan det är hoppning iaf, och sen även för att variera! Att variera bett är bra för hästen!

Avslutade dagen med en härligt hemmagjord rabarberpaj! MummA!

Skitväder!

Suck, idag öser det ner!! Tur att det är ridhus på LL iaf, red T och R där!


T hoppade jag lite med, hade byggt upp en linje på ena långsidan med oxer-räcke 17,5 m (4 språng) som man kunde hoppa åt både håll, samt en "dogleg" fårn räcket på den linjen till ett räcke med 20,5 m (5 språng) samt två block med 18m mellan på andra långsidan. Värmade upp lite över blocken, varierade 5 och 4 språng, och sen hoppade vi lite grann, avslutade med linjerna lite i varierande ordning på 120 ungefär, vilket kändes bra! Måste komma ihåg att inte "stressa" på honom när hindrena blir högre, utan som Annica sa sist att han inte behvör gå fortare (vilket lätt blir synonymt med längre) bara för att hindrena blir högre.

R ledde jag och longerade först (ledde + skrittade även ut på honom igår) och då såg han super fin ut - framåt och allt! Sen red vi runt i ridhuset och cirkulerade runt allt superfarliga hinder och bajshögar ;) Men han slappande av tillslut. Red även block-linjen på honom, men bara på 5 språng för att ha mer koll på galoppen. Tog även ett litet lågt räcke med överdrivet läskiga mattor under, bara för att han inte skulle skygga så mkt för det, och det gjorde han inte heller efteråt :)

P fick vila igår, eftersom jag bara hann med en häst innan Jennifers student, men ska ut och rida honom nu i em, och fixa iordning lite i stallet :) Nu när det har regnat så mkt kanske man kan rida lite på grusvägarna, för i Parken lär det vara kladdigt värre :/

Dagens hästar

Idag har jag ridit P och T, P åkte vi med hem till Anna med, där det blev lite dressyrjobb i början, och sen hoppade vi lite i slutet.
Började i skritt på volt, men att rida förvänd öppne/tanke skänkelvikning. Därefter rätade vi upp hästarna raka, och red sen en rätställt öppna på volten. Mycket bra övning!! P lossnade superfint och frustade! Faktiskt samma sak som vi gjorde igår på T. Sen hoppade vi lite, började med lite bommar, och räcke med snäv anridning där vi tärnade på att flytta ut dem för innerskänkel i början av svängen samt räta upp dom för ytter i slutet så att vi blev klara till hindret - funkade bra efter ett tag! Lättare i högervarv, men där fick jag ha honom rakare efter hindret. Sen hoppade vi lite studs oxå, kändes bra! Man kan aldrig hoppa för lite studs!

Vi började på "serien" i vänstervarv, sen in på räcket, en lite kort högersväng på räcket igen, in i serien, och avsluta med en lite "bakdelsvändning" i galopp och på oxern! Andra rundan kändes mkt bättre, då var jag mer klar inför varje hinder! summa summarum - P kändes fin!

T red jag först ut mellan åkrarna, lite trav och galopp med tempoväxlingar, sen en kortis på banan där det stod en serie med block - oxer - block som jag red över, hade 5 språng mellan block/oxer åt båda håll. Blev fem lite fram innan, och 5 normala efter. Valde att rida på 5 hela tiden för att träna det lite större men bra galoppen - utan att han blir lång. Gjorde den ett par ggr i varje varv (oxerna ca 80 cm) och det kändes bra :)

Imorgon ska jag ut och rida R på morgonen innan det blir av mot Strömsholm och studentfirande!!

Nöjd!;)

dsc00218 (MMS)

Nöjd!;)


Dagens hästar

Idag åkte jag med P till Brantshammar, mor hängde på med och tittade. Ridhuset var ledigt, så vi smet in där - mkt skönare än utomhus i o m att det är isolerat, så det är svalt och härligt på vintern samt varmt och skönt på sommaren :)  P kändes superfin, framåt och så :) Tränade på det Mona sa, att han ska runda sig ordentligt runt skänklarna, ffa runt högerskänkel så vänsterbogen får gå fram och arbeta ordentligt, även mkt skänkelvikningar där han nästan fick gå överböjd och återigen ta i och fram med vä bogen, samt red honom högerställd när jag gjorde för vänsterskänkel. Red som en "rulltårta" in och ut på större/mindre volter med öppna tanke in på en mindre volt, samt skänkelvikning ut på större, då varje varv ska ta tid, så att han inte bara rusar ut.
I galoppen red jag lite förvänd, arbetade faktiskt mest i trav :) Det stod ett lite räcke på 80 cm framme, så vi tog det ngt skutt oxå vilket även det kändes bra :)

Red även Trulle för Anna idag, han kändes oxå fin - måste ha samma ridning i helgen på honom! Vi gjorde mkt tempoväxlingar där han fick korta upp sig genom att tänka ytterben par(frambenet) förbi och framför det inre fast med rak häst. Sedan gjorde vi även där lite rundningar runt skänklarla, och flytta för inneskänkel - vilket gick bra! Det är ffa til höger som han lägger sig lite, så han måste runt högerskänkel utan att vika sig i nacken vilket han lätt gör, så det gjorde vi några gånger oxå. När jag flyttade honom för högerskänkel så fick jag vara mkt noga med att inte ta i högertygln - att det ska vara så jäkla svårt!! Så jag släppte den helt och höll tyglaran i vänsterhanden, haha! Då gick det prima, så fick jag vara mkt noga med axlarna och kroppspråket oxå - vilja till höger!!

Imorgon ska jag till Anna med P, sen iväg och rida Trulle igen och efterdet iväg och jobba. Apropå det så förvånas man aldrig.

Hovis

P fick vila idag, hade glömt bort att han skulle till hovslagaren!

Imorgon ska jag rida T för Anna, och ska försöka försöka komma iväg med P till ngt ridhus/valfritt ställe med bra underlag innan dess. Ska ringa Annette på Brantshammar på fm och kolla om utebanan är bokad eller om man kan komma innan 12 - börjar jobba 17 så det blir lite körigt men det ska gå! Vad gör man inte för att rida?!

Såg startlistorna tills på söndag, hur tänkte de där? P ska bara gå 110, men T går före honom och jag har inte ens 20 mellan av totalt 94 starter?! plus att T startar tidigt, sen ska han vänta typ 80 starter+ unghästar? Iofs startar vi tidigt i 120, men ändå? Totalt ologiskt, på alla andra tävlingar när jag ridit 2 hästar (vilka är få) så har den, ofta G, som bara ska gå en klass alltid fått gå före den andra, P, som ska gå två... Jaja, ingen sovmorgon där inte!! Det är fö nästan 160 starter i 120....


Helgen

Fredag
P fick massage, han hade blivit lite svagare i vä sida nu = han har bytt varv!! Så nu ska vi jobba mkt med att han får ta fram och i med vänster bogen för att arbeta igenom hela den sidan tillsammans med ryggsidan på väsnter sida och vänster bak. Han har även spänt sig lite i nacken, men de kom loss. Det var ingan spänningar eller låsningar i bakdelen, vilket var bra!

Lördag
P fick vila i o m ganska genomgående massage igår

Söndag
Red ut i parken, travad lite och lite galopp, mkt högerjobb med vänster bogen fram och förbi korta skänkelvikningar övar vägen.

Har jobbat mkt, samt att Erik är hemma i 10 dagar innan han åker iväg igen, så det har blivit lite lite uppdatering. Imorgon får jag rida på fm, börjar jobba 15 (eller var det 16?), funderar på att tömköra faktiskt!


Stolt! Pannluggen räcker nu 2 cm nedanför ...

dsc00215 (MMS)

Stolt! Pannluggen räcker nu 2 cm nedanför Och över pannbandet!!


Skrittdag

Började med att skritta ut på Rozz, ledde honom först runt vallen och mellan åkrarna på LL, och hoppade upp i skogen och skrittade där kansk 30 min, 40 min hem, han var riktigt på måste jag säga! Tom när jag ledde, annars brukar det vara slowmotion där ;)

P fick ut och klättra lite igen, tog även lite galoppkortisar uppför ena backen som är relativt fri från rötter/stenar, de är ganska så branta så han tyckte det var lite jobbigt ;) Men har inte möjligthet/tid att åka till ridhuset och gymnastikhoppa så mkt just nu, så då får vi träna bakdel och rygg på annat sätt! Men ska se om jag kanske kan komma iväg lördag em, antingen till brantshammar eller LL då, och hoppa lite studs! Lite spänst behövs, tror att travhoppa med flertravbommar in, sen studs par tre stycken och kanske avsluta med 1 språng till en oxer? Vad tros? eller bygga upp räckesserien som vi hade sist för roffe, den var bra faktiskt! Ffa för mig!

Nu, ska jag svida om - dags att åka och jobba igen!

Galopp och kondition

Det är vad som stod på schemat idag, red P innan han gick ut ihagen (jobbar ikväll igen). Så vi red ner till parken, värmde upp lite lugnt, han skulle gå i mitt tempo (lite lätt i traven som sagt att han rinner på), sen blev det lite kondtion. Körde 2 varv galopp (ca 3 min) och 2 min vila), så att det sammanlagt blev jämt i varven, dvs 3 varv vänster och 3 varv högergalopp. Faktiskt så tycker jag att jag märkte skillnad!! Det kändes som om han orkade mer, och bara sista biten i sista omgången i varjve varv så kändes det som om man fick driva på lite extra för att han inte skulle dyka ner på bogarna eller krulla ihop nacken i upptagningarna inför kurverna - annars var huvudet uppe och framme :)

Imorgon får P en tur i skogen, ska även ut och rida Rozz på fm (jobbar tors kväll oxå), sen på fre väntar Rozz, Trulle, P ska få massage, ponnyungarna ska hoppa och Erik landar strax efter 8 på Arlanda på kvällen - fullt ös med andra ord!!

Nu, in mot duschen, sen ska jag ut en kortis till LL och lämna lite presenter, min ordinarie flaska vin till Maggan för Pondushoppningarna - samt en present till Matilda som fyller 18 år idag!!! GRATTIS!! :D

Varmt!!

=skönt! Igår red mor och jag i parken, jobbade mkt med att få honom att vänta på mig och inte bara springa iväg i sin pigghet. med även mkt med tanke lite öppnatanke fast mer rak och bogen in, eftersom han lätt går in på dubbla spår, ffa i galoppen, och det gick bra i slutet när han coolade ner. Travade av honom ganska länga så han slappnade av i överlinjen lite och inte blev så spänd.

Idag gick vi ut och klättrade, kom hem precis, han kändes pigg och glad :) P brukar annars bli ganska "low" när det blir varmt, tvärtemot G som äääääälskar värme! Så P får man antingen rida tidigt morgon eller sen kväll, men bäst på morgonen, samt ge honom lite extra havre och betfor så han orkar. Han är ingen medelhavshäst inte. G å andra sidan, skulle kunna steka på playan i eveigheter - hon är som bäst när det är som varmast! Kommer ihåg vårt första meeting med henne, då var det 33 grader i boxarna, gassande sol och inte vind. Alla hästar stod med huvudna ut och flämtade efter syre - G låg och vrålsov stenhårt i boxen och njöt!! Haha, tror tom vi knep en placering det meetinget ;)

Snart är det jobbdags, imorgon börjar våra grillkvällar på onsdagar, idag vet jag inte riktigt vad som händer...


RSS 2.0