Annicahoppning tisdag

Hoppade R för Annica idag, och insåg att det vara bara 2a gången vi hoppade "ordentligt" tillsammans, men det gick ju strålande!! Vi började med att trava travbommar, dels mkt korta (knappt 1m) och sen långa (1,50) för att få hästarna fram och tillbaka i stegen - inte farten! Väligt lätt att man börjar slängtrava över de långa bommarna, men man måste rida fram stegen långa. Sedan gjorde vi en liknande variant i galopp, 2 bommar med 9m mellan där vi skulle rida varannan gång på 1 språng och nästa på 2 språng osv. Detta var Rs paradgren! Gick strålande!! Mkt lätt att länga och korta stegen eftersom han är så känslig för sitsen! Korta steg - galopp med lite rumpa, långa steg - galopp med stor rumpa! ;)

Sen travhoppade vi lite på volt, först över räcke, och sen oxer och även över det lilla blocket (och innan för två skärmar (blå cirklar) så att det blev en bra volt). Tog inte så många språng i trav/galopp hopp med honom, för att han inte skulle bli för trött. De andra fick ligga och rulla flera varv, men vi tog det kanske 2,3 gånger max. Men han gjorde det bra!


Vi började med att hoppa linjerna med 8 språng, och sen den med 7 - R hoppade superfint!! Tog den några gånger, och sen hoppade jag räckes "sträckan" 1-4, där vi skulle komma lite kortare vägar men ändå rakt mot hindret. Efter det hoppad vi trippeln. Första gången velade jag lite på avståndet, men det gick bra. Andra gången red jag iväg för långt - men R klev av strålande! Lite flackt men han bjöd som tusan! Tredje gången kom vi perfekt :)

Det kändes riktigt bra faktiskt, han var inte ett dugg tittig, och bjuder på hindrena redigt :) Och idag är D-Day! Ska strax ut till LL för att hoppa R och T, sen hem och rida P - fullt ös!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0