Dressyrträning för Anna Edin-Axelson!

Åh, är super nöjd med gårdagens träningar!!! Kändes att P behövdes ridas igenom på ett bra underlag, hade blivit lite framtung och kort i halsen (då blir han frmatung) i o m att vi bara ridit ute. Hade tappat lite i att bara rida rakt fram, men det löst sig ganska så fort och samtidigt red vi loss hans bogar lite så han blev mer bogfri.

Började med att rida längs kvartslinjerna, först bara "rakt fram" - ta sikte på en punkt och rida mot den. Då kändes det att de var vingligt! Sedan började vi rida dom felställda, dvs vä ställ i hö varv och till slut gick vi över i att rida en vänster öppna i högervarv på kvartslinjen (och tvärtom sen då i vä varv), så vä ställd och lite tanke rumpan mot mitten av ridhuset. Sedan gick vi in och la volter där hästen fortfarande var motställd och la även till tanke/ridning rumpa ut, så de fick gå felböjda på volten och verkligen ta i och lyfta upp ytterbog och framben! Detta gick mkt bra och han tyckte det var riktigt jobbigt, men lossnade fint! Vi gjorde även samma sak i galopp, vilket oxå gick bra! Red även lite byten på diagonalerna, bara ett, där jag fick fokusera på att få över bogen mot långsidan innan bytet och ha honom lite felställd (mer tanke) och bara lite rumpan över åt det nya varvet, vilket gör att han får mer kraft i byten och byter genom hela kroppen istället för att skruva sig och "fisbyta", vilket funkar i hoppningen men i lösgörande syfte inte lika bra. Efter det så tog vi lite skrittövningar med framdelsvändning och ryggning fick sammanspela.
Man tänkter framdelsvädningen snabbt, två steg för vä skänkel direkt två steg för hö skänkel - och håller man på så ett tag så kommer hästen automatiskt snart falla in i en naturlig avslappnad ryggning! Sedan kan man kontrollera detta genom att rygga 4 steg, fram 4, rygga 3, fram 3 - ja ni fattar :)

Red även Trulle, då vi gjorde samma trav och galoppövningar som på P. Man får vara lite mjukare där och ha honom rakare eftersom allt blir så himlans skört annars, men han gjorde det mkt bra! Sedan körde vi lite tempo ändringar i samma takt i galopp. Samma takt men 4 korta steg, 4 långa steg i båda varven vilket gick bra - han är himlas lättpåverkad av sitsen Trulle, så vill man ha 4 korta så "galopperar man med liten rumpa" som Anna säger, och 4 långa "så galopperar man med stor rumpa", hehe ;) Sedan gjorde vi även lite trav-galopp-trav övergångar och fattningar där han fick fatta galopp på en gång och inte trava iväg, och när vi bröt av så lättade jag mkt i handen så att han inte hängde kvar i munnen utan fick bära sig själv.
Det senare är ngt jag upptäckte i går. Förmodligen när man stannat honom har man bara tagit i handen. Men han stannar superfint för sitsen - dock så känner man hur han själv hugger tag i bettet och vill hänga sig på. Men om man bara då håller kvar sitsen i sakta av /göra halt position, spänner magen och sträcker fram händer och lättar i handen så han inte kan hålla i ngt - ja då stannar han snabbare än om jag hade tagit i bettet så han fått de stöd/tryck han är van vid sen förra ägaren. Och avsaktningar, halterna blir mkt lugnare och inte lika stressiga.

Idag är det hoppning för Annica på LL igen med P, Trulle hoppar jag lite på tors fm. Fick en tid för Anna nästa vecka igen på LL, great!! :D

Sjöhäst?

dsc00142 (MMS)

Sjöhäst?


Visste ni att...

... jag faktiskt började rida islandshäst?! Började där när jag var ca 5 år, och höll väl på tills jag var 8,9 någonting. Min mor red med mig då, och vi var faktiskt inne på att köpa varsin islänning till oss! Men vid 7,8 började jag rida "vanliga" ponnyer/hästar samtidigt på ridskola och vid 9 var jag tvungen att välja...

Men min absolut favorit-islänning var en perfekt brunt sto med yvig svart man som hette Jörp! Det betyder tydligen Filur på isländska, och det var hon minsann! Det fanns inte en knut hon inte kunde få upp, eller en dörr hon inte kunde öppne ;) Kommer ihåg att hon som hade ridskolan skickade ett kort på henne till mig efter jag slutat och hon blivit såld till avelssto (det var tydligen fin stam bakom) när hon ligger och sover i hagen! Ska se om jag hitter det och scanna in det :)

Annette träning 21 april

ja som ni ser var det mååååååång linjer i onsdags ;) P kändes sådär, lite framtung och seg, men hoppade bra dock utan den spänst som varit, så på onsdag är det markarbete hos Annica! Ska iväg och hoppa lite studs igen oxå. De som vi hade svårast med var zickzack linjerna över diagonalen i vä sväng, då jag inte fick ut honom runt vä skänkel så han la sig inåt och då blev de trångt på 3. red ingen bana sen utan finslipade på dom och fick koner utställda så jag fick lite hjälp och då gick det bättre! Hoppas han känns bättre nu på ons!!

Uppe med tuppen!

Var uppe tidigt och åkte ut till LL och red Trulle innan utsläppet där, fick akutleta fram ett tunnare täcke till honom eftersom det är över 15 grader just nu och fodrat vintertäcke känds lite varmt. Hittade bara aett bomullstäcke model tjockare, men ska ta med ett av Ps regntäcken ut imorgon som han får låna tills Lotta kommer hem och tar med hans andra ut (som jag misstänker är på impregnering...) Åkte sen ut till mina kusar och borstade P, böt täcke på honom till ett tunnare, samt gav G sin medicin.
Inte så mtk mer spännande hästdag, ska in i duchen nu eftersom jag börjar jobba kl 3 :)

Imorgon däremot är det dressyrträning (ÄNTLIGEN) med P och även Trulle, sedan hoppning för Annica med P på ons och så hänger jag på när Annica hoppar sina egna på tors fm, förusatt att det inte är Roffe på tors för då tar jag båda då!

Ska så snart jag hinner skriva ihop ett inlägg om en lite trevlig överraskning som kommer att ske snart! Ser fram emot det mkt, och hoppas att allt kommer funka!

Roffeträning 22 april


Roffeträningen då. Red fram "som vanligt", dvs bommar på ena långsidan, varierade 4,5 språng och sedan skänkelvikning på andra långsidan in till medellinjen och tillbaka till långsidan, på ena volten stod ett galoppblock och på andra upphöjda travbommar. Vi började hoppa fram på 28m linjen, travhopp in på räcke först, sakta av på rakt spår efteråt, räcket blev sen en oxer fortfarande i travhopp, men sen 8 spr till räcket. Efter det samma linje i galopp med då normala 7 spr. Efter det körde vi lite linjer med fokus på långa anridnigar för att träna inför utesäsongen, ni ser avstånden på skissen, kombinationen kunde hoppas åt båda håll så det var en parallell oxer:) banan red jag inte, för Trulle hade känts sådär dagarna innan så jag finslipade några linjer istället, så därför kommer jag inte ihåg hur den gick ;) Men när vi väl kom in i varandra jag och Trulle igen så hoppade han mkt fint!! riktiga kalassprång med fina öppna bakben!

Dagens hästar

idag på fm kom alltså Karin ut och tog bort Gs drän-rör och lade nytt bandage, sedan fick hennes knoddar rida lite på Turbo som faktiskt verkade njuta av uppmärksamheten ;) P tömkörde jag längs vägen i trav, och sedan lite på banan i galopp. Tömkörde även Trulle på LLs stora utebana, tog det lite lugnt där eftersom underlaget inte är lika stabilt som i ridhuset, så att han inte överanstränger sig första gången. Men han var som en yster kalv på grönbete, blåste upp sig och sprang om kring och smågnäggad, hehe ;) Första ute är alltid speciell :)

Skadad häst :(

har inte skrivt på ett tag, har varit fullt upp i stallet med G som blev sparkad allvarligt i torsdags fm och fick åka akut in till Ulltuna. Hon fick in rejäl kick på framsida höger has (bak) med ett rejäl fick ner, ca 4 cm samt 2 cm inåt. Som tur är verkade inget vara brutet/av på röntgen, men på ultraljud var det för svullet och massa gasfickor så man kunde inte se om det var ngn senskada. Men veterinären tyckte sig tyvärr kunna känna ett litet jack på senan:( Se det resulterade i massa stygn, samt ett dräneringsrör genom såret så att det inte samlas skit i fickan som bildas. Sedan ett bandage enda upp till bakknät. Dräneringsröret ska ut imorgon, Karin Collin kommer ut och gör det, och sedan ska stygnen bort om 14 dagar (from torsdagen då) och då kommer veterinären från Ulltuna ut och gör det samt ska ta ett nytt ultraljud för att se hur senan ser ut. Undertiden så är det Metacam som gäller samt 40ml penicillin per dag i totalt 7 dagar, så tom torsdag då. Och boxvila/sjukhage.
Men fasen vad snäll hon är G!!!!!!! Hon var guld på Ulltuna, inte ngn ryckning eller så och hon är vrålsnäll att spruta - nästan så Metacamen är jobbigare ;)

Ja, P då. Jo, hoppträningen i onsdags gick väl sådär - han kändes lite framtung och oengagerad. Vi hoppade lite svängar, ska se om jag får till en skiss sen. I tisdags red vi ut i skogen, sedan lite på banan. Han var lite låg och framtung redan då, kanske tränignsvärk från galoppen?
I torsdags fick han vila. I Fredags var en kursare till mig ute och vi red ut (jag fick låna Emil), sedan red vi lite på banan, hon fick även hoppa lite. Jag tyckte hon red honom väldigt bra för att vara första gången! Han är välriden, vilket gör att han visar väldigt tydligt när man gör ngt han inte är van vid, men hon snappade snabbt grejen :) Några fler gånger så kan det bli riktigt bra!! Han är en super läromästare på de sättet, man kan inte göra fel får då säger han till! Idag så var vi ute och klättrade lite, imorgon ska jag försöka komma iväg till ridhuset, eller ska se om man får rida på deras utebana som är mkt större än vår så man kan sträcka ut lite :)

Eventuellt ska jag få låna en häst i höst, men det är inte helt hundra än, vi ska pröva nu under våren och se om vi funkar ihop (har ridit honom förrut, men mer sporadiskt), och funkar det så kommer han till mig i sommar! Men mer info kommer allt eftersom!

Red en Roffe träning på Trulle i torsdags med, skiss därifrån kommer oxå! Det kändes att jag inte var inne i Trulle-tempo i början, gick faktiskt riktigt dåligt, han rev pga min dåliga ridning, men efter ett tag kom vi ifatt varandra och i slutet gick det mkt bra hopp/rid mässigt!

Visste ni att...

... jag är fullständigt skogalen? Höga pumps är min grej, helt klart. Inivger mitt senaste par as we speak (eller write). Har dryga 40 par skor, varav hälften är med klack! Just nu är det ett par knallröda sammetspumps med träcklack som pryder mina fötter (måste ju ta igen efter dryga veckan i fältkängor). Och så snart allt grus försvinner och det blir lite varmare kommer "peep-toesen" fram - längtar!

Och för att inga dispyter ska uppstå, så tyckte jag att Johannas ide om "visste ni att" grejen är så bra att jag ska försöka mig på en själv! 

Äntligen hästar!!

Åh så jag har längtat efter att rida och mysa min med pålle!!!! Måh, så gosigt det var att pussa hans mule igen!!

Red ut mot Venngarn iaf, travade längs med golfbanan och sedan gick jag in och galopperade i parken. Det finns som en runda där, typ en kvadrat med 150 långa sidor, som jag red runt på i galopp. på ena sidan finns det en damm dessutom som man kan rida på en volt runt. Så jag gjorde 4a "kvadrater", dvs två åt varje håll och red en volt runt dammen - lite så att han fick springa av sig, för P var riktigt pigger men kändes ändå fin! Lydig var han iaf, vilket var riktigt skönt :D Mor hade longerat honom på sidepull 3 ggr så han har fått röra sig lite, han hade tydligen brallat ngn gång oxå ;)
Fick plats för Annette kl 17 på ons, så då ska vi skutta lite - har faktiskt anmält mig och P till vår första start nu dessutom! :D

Jag började rida G på banan, sedan fick Karin rida lite. Vi har lite annorlunda ridstil kan man säga, men efter ett tag gick det bättre. På G måste man anpassa sin ridning lite efter henne, spela lite på hennes regler ffa om man inte känner henne då hon är otroligt känslig för nya ryttare (därav har det inte varit ngn annan som ridit henne, det tog 2,3 år innan hon accepterade mor min). Men det gick bra mot slutet iaf :)

Just nu lider jag av världens ilandsproblem. Men mer om det kommer senare... Måste tänka lite, och göra en prioriteringsplan. Behöver fler timmar om dagen och i veckan, gärna en extra dag tack!

Imorgon blir det iaf upp till skolan för lite ArcGis och en sväng förbi Dr Barker och Proffesor Troll! Guld på dessa människor säger jag bara!! Guld Guld Guld! Utan dom hade vi inte varit hemma än!

Äntligen hemma!!!

Efter 45 timmars resande och 12 byten är jag nu hemma från Frankrike. Ingen kan väl ha missat vulkanutbrottet på Island som gör att aska faller över norra Europa och orskar problem?! Det ajg vill uppmärsksamma bland alla hästläsare är följande;

 - Askan innehåller Floriner, dessa är mkt farliga vid förtäring (äta, dricka), men inte lika farliga vid inhalering.
 - Därför ska hästar/betesdjur helst inte gå ute nu då askan riskerar att komma ner till marken, sätta sig på grässtrån/växter och därmed bli uppätna. 2000 får dog på detta sett -97 på Nya Zeeland.
 - Försök fodra med förra årets skörd så länge som möjligt i år.
 - Florid är ett grundämne, dvs de kan inte brytas ner utan ackumuleras i kroppen. Har man astma besvärs ska man även ta det försiktigt utomhus.
 - Efter regn så kommer askan ner på jorden och ur atmosfären som perkulerar ner i marken. Då kan det bli säkrare att släppa ut djuren.

Jag vill bara vidarebefodra detta (som är ord givna av vår proffessor i vulkanologi samt andra vulkanologer på vårt universitet), innan jag deckar i sängen av utmattning. 45 timmars resande och 6 timmars sömn....

Viva la France!

dsc00124 (MMS)

Viva la France!


Gårdskrattning och hovslagare

Gav hästarna morgonmat idag, och medan jag väntade på att de skulle käka upp passade jag på att mocka, fylla på vatten samt börja kratta på gården. Krattade bort massa spillt hö runt balarna, slägnde lite skräp samt samlade ihop all plast i samma hög så att de ska bli enklare att ta den till tippen. Bäst att göras innan alla äckilga ormar och getingar börjar boa i den :/ Det blidde några kärror iaf... Kanske skulle strukturera upp en ordentlig gård-städar-dag sedan när alla kan, så kan man grilla till lunch och ha kanske mys på kvällen (Jesper?)

Sedan bar det av till hovis, passande nog eftersom han tappade en sko igår lille plutten, vilket gick bra. Nu rök snowgripsen, och det blidde bara blindbroddar i - våren är här!

Han dessvärre inte rida honom, vart en massa åkande med att växla pengar, och fixa det sista innan resan. Åkte upp till Erik och han installerade ett program jag behöver på min dator, vilket behöver göras eftersom han åker tillbaka till Umeå på måndag... Kom hem för en stund sedan och har nu packat klart de mesta tror jag... småsaker som ska ner imorgon, typ neccesär och dyl... får tvätta håret imorgon, orkar inte göra det nu ;) har målat naglarna dock (i färgen "toulouse" från mavala för att få in lite fransk känsla). Det är ljusrosa förövrigt. Klarar mig inte utan målade naglar, de bara går sönder annars (+ döljer skiten från stallet, ergo - jag gillar mörka färger normalt). 

Har fått massa underbara bilder från Erik som han tog i somras på mig, P och G. Ska se om jag inte kan få in en bild här sedan, ska lägga in hans vattenlogga på dom först bara, annars får jag väl inte lägga ut dom :)

Iaf, imorgon drar jag till VIVA LA FRANCE i en vecka med skolan, geovetenskaplig fältkurs D tror jag det blidde som kurs, kommer hem sent nästa lördag och jobbar på söndagen, så vi hörs väl om en vecka!! Kanske skickar ngt mobilinlägg om jag kommer ihåg (så dyyyrt utomlands)

Adjö på ett tag!

Regn, lera... polisen?

Idag så åkte vi ut och tog in hästarna, på stallplanen låg det 10 halmbalar inte dirket i ett hörn. Så dagens första blev att välta in dom i en tom box....

Mockade, tog in hästarna, såg till att mot, far och G kom iväg med gnäll-bilen (lastbilen, handbromsen ligger på..) till hovis. Mös min min plutt, borstade och lindade benen och red sedan ut. Hade tänkt galoppe bredvis golfbanan, men det var lite för hård så vi travade bara och red sedan till Venngarn och galoppade där.
Under tiden har det börjat regna lite, jippie, för varken jag eller P var klädda för våt nederbörd. Men det var inte så mkt. Men iaf, när vi red mot galoppvägen vid Venngarns parken så möter vi polisen. De hade väl ngn i bilen, men sakta och fint körde de allt :) Nästan i diket, hehe. Men jag gillar när de kör sakta förbi en. Alldeleds för många kör alldeles för fort!

Iaf, värmde upp lite i galopp 4 vändor (kanske 150-200 m varje raka), skrittade sedan lite och körde sedan 3 vändor galopp, en skritt, tre vändor galopp och sedan trav samt skrittade genom skogen hem. Någonstans under denna tid trampade han även av sig hö fram, förmodligen när han hoppade till för en stock som höll på att attackera ;) Tyckte han snubblade lite mkt hem, nu vet jag varför för så trött kunde han inte vara ;) Skogen var mer som en insjö, men P är inte så kinkig så han klaffsar glatt genom leran ( till skillnade från G som inte gillar att bli blöt och få lera på tassarna).

Imorgon ska han till hovis så det är ingen panik, men jag får rida efteråt, på kvällen eller ngt. Kanske tömkör, eller klättrar det beror på hur sent det blir, men man kan ju faktiskt rida ute till 8 nu! :D


Sammanfattning av veckan hittills

Har haft min pojkvän hos mig de senaste dagarna, så det har blivit lite mindre bloggande då :) Men här kommer en sammanfattning:

Tisdag
Red P på banan på Pessoa bettet, kändes sådär han var ganska pigg. Hade ställt upp två block på en volt med 1 språng mellan, gick hyfsat tillslut. Red ut och klättrade lite med mor innan oxå.
På kvällen red jag Trulle för Anna AE, och det gick riktigt bra. Tränade på att han honom rak samt ett högre grundtempo! Med tanke på att ha ett högre grundtempo från början så red vi (längs spåret) en volt efter hörnet, sedan "gasa" på långsidan och in på en volt innan kortsidan utan att bromsa och låta volten bromsa galoppen, och sedan gasa på framåt igen på kortsidan. Detta är en jättebra övning då man inte får/kan hålla på att bromsa med handen, utan får låta vägen korta upp galoppen. Det viktiga är att tänka på att ha samma takt hela tiden, oavsett om stegen är 4 m eller 2,5 m - det ska vara samma takt - vilket har varit ngt som Anna kört hårt med på sista tiden och som är väldigt svårt faktiskt. Ffa själv tycker jag...

Onsdag
Jimmy, sadeldoktorn, var ute till LL och kollade P och Trulles sadlar. Ps behövdes stoppas om/upp lite i framkant och sedan var det bra. Trulles låg bra tror jag, Lotta skulle fundera lite om att köpa en ny eller begagnad.
Passade på att rida P i LLs ridhus oxå - han kändes mkt fin!! Mer luftig och framåt än på banan hemma (inte så konstigt pga underlaget, han var tom lite tjock i bakbenen i morse, tror jag sak ta det lugnare på bananh emma i fortsätningen) och glad:) Ställde upp en liten serie med bom - block - bom - block - bom med 3 m mellan på ena långsidan (dvs studs) samt två bommar på marken på andra med 16 m där jag varierade 4 el 5 språng. Red på pessoa-bettet (sånt 3delat som låser sig) igen, och det kändes bättre än igår. Tycker nästan han suger i hö tygel på det istället för vä tygel som på det andra. Kan vara bra att variera då.
Grisen hade tydligen rullat sig rejält på em hälsade mor.... ;)

Imorgon ska jag nog rida ut, kanske blir en lite galoppsväng för att få bort lite energi från honom och innan jag åker bort :)

Film från Djursholm


Tävling Djursholm 1m

Tävlingen gick kanon, red ganska lugnt och behärskat tyckte jag, kunde ha brassat på mer, men kände lite mer för en "säker runda" eftersom det var min första tävling på ett tag och Trulles första för året. Men det gick bra, vi var dubbelnolla och plac 11a i klassen så jag är nöjd :) Hade nog, ärligt talat, varit missnöjd om vi inte kammat hem en rosett i den klassen - för det ska vi göra på den nivån Trulle och jag. Nästa tävling för vår den blir Hufvudstad den 8 maj, då är det 110 utomhus som gäller. Kommer lägga upp en film från tävlingen så snart jag fått upp den på youtube!

Men han var lite fjompig Trullemannen, enda gångerna han inte gnäggade var när han stod i lastbilen och när vi red banan - annars skrek han hela tiden typ ;P Och vrålspänd i början, tog ett tag innan vi kunde börja trava normalt och inte som om vi gick på glödande kol.. Men sen var han fin! Gjorde 2 rena (!!!!) byten dessutom :D Nästa framridning ska jag sätta mer tryck i honom, och likadant på banan - testa gränserna lite mer och galoppera i friskare tempo (om underlaget tillåter) så att han kommer fram lite mer, vi måste få ett högra grundtempo helt enkelt. Ska nog försöka rida lätt lite mer i galoppen i svängarna så att jag inte bromsar honom eftersom han är så pass känslig för sitsen.

P red jag lite på banan hemma, gjorde mkt övergångar, avsaktningar och igångsättnignar eftersom han var så pass pigg så att han skulle lyssna, vilket gick ganska så bra. Men det är nog snart dags för en dressyrträning tror jag... På bra underlag helst :/ Men man kan inte få allt ;)

Har dessutom fått peniciliin för halsflussen, så nu mår jag prima igen, det går ganska så fort så snart man fått i sig medicinen, kände migg piggare redan i lördags kväll :)

Idag får P vila, jag har massa skolsaker som måste ordnas, och sedan ska jag bort kl 4 - Påskmiddag hos chefen!

Ery-Max!

Jajemen, penicillin var det här, Ery-max, ngt som funkar iaf - hade det sist jag hade halsfluss :/ Känns mkt bättre nu, kanske lite feber fortfarande men känner mig inte lika yr längre. Yrheten kan ju bero på att min matintag de senaste dagarna har bestått av lite glass och massa massa vatten med citronsmak varierat med vatten med Resorb i. Näring kanske vore på sin plats, har klämt i mig spenatsoppa nu så nu känns det bättre. Å andra sidan blir jag hungrig direkt.

Ska tävla på sön ändå, men Lotta skulle fixa honom idag så jag behövde inte åka ut dit. Ska ut till P i em, funderar på att longera honom lite så han får bocka av sig igen ;) Han är så gos min pålle! Tror han såg att jag var sjuk, för han var super kelig igår, ville gosa in mulen överallt och la upp huvudet på min axel (vilket han brukar göra på pappas på tävlingar), samt la ner huvudet i mitt knä när jag satte mig ner på huk :)

Hehe, träffade på en gammal stallkompis och hennes mor på Löwet igår, det är visst fler som har halsfluss - men vad är oddsen? ;)

Nä, nu ska jag nog hämta lite glass ;) Kanske äta den ute med en god bok, det är ju så underbart vacket väder ute nu! :D Har ni tur blir det enn "visste ni att.." inlägg ikväll, alla andra kör ju med det så jag kan ju försöka jag med...

Rolf Byström träning 1/4

Okej, bara för att klaga lite så har jag nog fått halsfluss :( över 39 i feber igen och kan knappt svälja...

Men ska lägga in träningen så att jag inte glömmer det! Här kommer skissen:


När vi red fram hade Roffe ställt två block på vä långsida med 16 m mellan där vi varierade 4 och 5 språng. mellan travbommen och krysset vid 1an låg det travbommar på en volt, sedan red vi sidvärts längs hö långsida samt förvänd galopp på volten längst ner - i båda varven.

Sedan hoppade vi fram på trav-krysset (oxern borttagen) och 6 språng till 2an. oxer lades till efter hand och då var det 4 språng till 2an. Efter det hoppade vi 3,4,5,6 - där jag fick träna dels på att han en bättre grundgalopp (för mkt finridning) och få runt honom i högersidan i svängen så att han såg hindret, vilket funkade tokbra tillslut! Linjen 5-6 var lite svårare eftersom han (med mig) gärna landar i hö galopp och inte byter så bra, men vi fick till avståndet bra ändå trots lite fulridninge. Sedan hoppade vi 8-9a&9b för att träna på linjen. Man fick ta sikte till a-hindret tidigt och hålla en bra galopp för att få 4 jämna lite framåt dit - men det gick riktigt bra! Jag själv ahr lite svårt för kombinationer med 2 språng, men tyckte det gick hyffsat! Banan hoppade vi på kanske 110.

Fick faktiskt beröm av Roffe för Trulles fina förvända galopp!! :D "Det tyder på en välbalanserad häst", jo jag tackar jag! Men han hoppade super och jag fick känna på det tempo som var rätt - och då var det inga probs att komma nära eller långt! Jag måste tänka mkt på mitt överliv bara så att han inte river pga det :/

Får väl se om jag kan tävla på sön.... Hoppas det :/ Men den där jävla vårdguiden kan ju ta sig ngn stans.... Ska ringa efter 18 igen och se om jag får ngn tid, för det blir bara värre och värre....

Sjukling

Det är var jag är. Har känt mig lite krasslig i veckan, men igår slog det till. Kändes okej, tills kvällen. Avslutade en annars så bra torsdag med 39 graders feber. Ingen feber idag, men känner mig hemsk.... Halsen svider, huvudet värker, kroppen gör ont - mumma! :/ Ringde chefen igår och sa att jag inte kan jobba idag, hoppas jag blir ordentligt frisk så att jag kan jobba imorgon.... och tävla på söndag! Men vad kan inte lite Treo lösa?!

Om jag orkar så uppdaterar jag om Roffe träningen igår, annars får ni hålla er tills ja e lite kryare :)

RSS 2.0