Filmer från våren

Tänkte roa er med lite filmer från mina senaste starter. Alla har varit riktigt bra och är nästan mest nöjd med 130 debuten på R, eftersom det var så himla länge sen jag red 130 och det kändes superkul! men här kommer några st:
Vi börjar med T, först Norrköping, red 110 & 120 där med 4 fel i varje:
  

Sedan gick han en 120 i Märsta oxå - felfri och plac 4a!


Efter det härade hemmaklubben Vallentuna årliga hoppning Runhoppet! Där red vi 115 och deb i 125 (T har itne tidigare tävlat högre än 120). Hade ett skitpet i 115 (med 3e el 4e snabbaste tiden, det var en A0). I 125 hade jag 0+4 fel (rev första i omhopp, ett plank - var mest glad över att jag var 0a i grunden tror jag) men på det koma vi 7a och bästa VRK ekipage så då fick vi även en pokal!
115:

125:


Nu ska T igång efter lite vila, men har ser rund och go ut - perfekt inför hösten!

P är på gång igen :)

kond tränade P i parken idag, han var lite seg förmodligen pga värmen, så vi tog 2 korta intervaller istället. 2 x 3 min galopp med 1-2 min vila. I galoppen jobbade han bra, men inte så jätteframåt som vanligt. Å andra sidan brukar han reagera mkt på värme, inte hans grej, så under omständigheterna så var den riktigt bra! och han njöööt av att duscha sen, haha :)

C ska jag försöka sitta på imorgon, en liten kort skritt tur ska jag försöka mig på om hon sköter sig. Kan bli lite lina innan, men hon kändes lite "loj" när jag tränade henne från marken häromdagen så det kan ju gå redigt bra :)

R vilar tills han ska in till vet den 10e, jag misstänker en sträckning som sagt men det är bra att få honom kollad helt tyckte ägaren. Håller med, men massör ska ut innan och känna på honom då med.

Ska anmäla P till hans första tävling på 1 år oxå - en typ klubbhoppning den 13e aug, 1m ska han få skutta runt :) han var superfin när vi hoppade hos Anna häromdagen, mkt galoppbommar och studs och han kändes stark och spänstig och tog i fint! Fin köttbulle!

Idag gjorde jag en fin gärning, var inne på Sthlm Ridsport där de har ta 3 betala för 2 på schabrak hela Juli, så jag köpte 2 dressyrschabrak till mor och stallägaren (GG och eskadron blev det, ett mörkblått med vit/blå snurra som passpoal, och det ljusblå med limegrön/vit/marinblå passpoal till Karin) samt ett HG till mig, marinblått och supersnyggt!! Lite nya flätsnoddar, sporremmar och Lamicells nya sporrar blev det (svart/grå) oxå :) Hua, farlig affär det där ;)

Update sen Mars!

Oj. Det här var inte igår. har haft sukt mkt att göra, både med jobbet och alla hästar. Men jag kan ge er en kort rerun över vad som hänt sen mars, då sista riktigt inlägget var:

P - har sats igång igen, nu med lite mer dressyrinriktningt för hans knäns skull, men har hoppat honom lite och han känns så himla fin!! Glad och fro amåt hela tiden, och jobbar super bra!! Har en annan sadel till honom som ligger super och jag hamnar himla bra i sitsen vilket gör mkt. Lite tjock är han fortfarande men det går åt rätt håll!

R - har jag deb. 130 på med 2 skitpet. Vi var plac t o m 120 hoppning (och 130 kvalade såklart) men nu står han tyvärr halt via en förmodligen sträckning vilket innebär att jag inte hinner tävla honom ngt mer innan han åker tillbaka till sin ägare den 1 sept och sen är vår tid osäker. Dels pga att jag fått fast jobb, och sen pga mina problem med mina höfter (förklaring längre ner)

C - har jobbat på super bra! hade en peroid där hon reste sig en del när jag hoppat upp - men det var som om hon hade så mkt energi att hon inte kunde stå still så då gick hon uppåt. Men efter mkt jobb från marken är det så mkt bättre, och vi avslutade innan sommarvilan med att hoppa banor på 80-90 cm, studs, kombinationer, vattenmattor, tittgrindar, vågpland, plastgrindar/skyltar mm. Hon var super!!

T - deb 125 för honom ever! 0+4 fel, blev lite exalterad efter grunden och rev första i omhopp (ett plank) - men super fin var han! han har vilat som C sen Falsterbo men ska rida igång honom nästa vecka - cant wait! Att rida den hästen är en dröm varje gång!

Jag - har haft problem med min höger höft vilket har gjort att jag inte kunnat springa som jag velat (premiärade idag med 1 km efet 7 km promenad). Förmodligen har alla avåkningar på R gjort att mitt bäcken roterat sig och en muskel alt en nerv ligger ikläm vid häger ljumske/höftböjare och gör att den domnar bort. Träningsförbud (rida räknas ej, enl mig...) och inte ramla av (följdes nästan.....) gällde men nu är det bättre! Stretchat mkt och en bra naprapat! Ska ringa en akupunktör oxå och se om hon kan få mer fart på den muskeln samt min nacke som fått sig en törn...

Men mer kommer!! P ska ev få "tävla" i mitten av aug, första på 1 år och ev C med om hon är redp (klubbtävling så det är låga höjder). R har jag tyvärr då tävlat klart på för min del skulle jag tro, men ska ev försöka hinna rida honom ändå efteråt men vi får se och hoppas på det bästa :)

Ha det bäst så länge!

Gamla ponnyn vill oxå åka på tävling!

dsc00660 (MMS)

Gamla ponnyn vill oxå åka på tävling!


RSS 2.0