Dessa jäkla tappskor!!

Nu har R varierat sig och tappat höger fram istället - JAG BLIR GALEN!!! Måste han leka som en 3åring i hagen?! Suck, hoppas att stand-in-hovis kan komma innan tors iaf och ffa innan helgen! Tacka vet jag de som varmskor, då sitter skorna som en smäck!! Har sällan haft problem med tappskor sen vi böt till en hovslagare som varmskor.
Iaf, P och T går på sina promenader. Jag jobbar och R ska gå Anna träning imorgon och Roffe på tors, förutsatt att skon åker på. Annars är det ganska mkt status qou. Jo, vann ett back on track fleece på Tradera för 1000lappen, suveränt till Rs rygg i vinter!

Länge sedan

det var ngn update här - förlåt, men har verkligen inte haft tid. Jobbat som en tok, sen alla hästar på det. Men ska göra en liten sammanfattning och lovar ändring!

Förra veckan fick R vila lite mer, han gick ett pass för Anna och ett för Roffe, men tyckte han kändes lite "off", troligen pälssättning. Han får Bvitaminer nu, vet inte om det hjälper men det känns bra ;) Men nu känns han fin igen, och för Anna i tisdags fick han jobba på ordentligt och det kändes bra. Häromdagen fick han mig att tugga grus, men ingen större skada skedd :)

P verkar bättre, men vi ska iaf in på tors och kolla. Han kompanjerar med T i hagen, som jag oxå hoppas är bättre! Båda kör 30 min promenader om dagen. Dock märker man att han äter mkt lera, för det är lite halvkladdigt i baken på honom, typ blöta fisar :/. Mag och Tarm funkar inte, men Rs ägare har gett mig ngt som jag hoppas ska hjälpa, annars så tvättar vi svansen och baken på honom typ 2 gånger om dagen...


Härlig hösttur!

dsc00387 (MMS)

Härlig hösttur!


Kärleksparet;)

dsc00379 (MMS)

Kärleksparet;)


Tävling - Rozz i Märsta 1m, 1m

Ojoj, första riktiga testet. Men det gick så jäkla bra!! VANN första klassen med 8 SEKUNDER!! Han kändes super. I andra blev han kanske ngt matt, och ett skitpet på nr 2. Men inte ett dugg tittig!! Här kommer filmerna:

Första klassen, 1m = vinst!



Och här den andra klassen, även den 1m, och 4 fel i grunden:



Dagens bra: Att han helt tittade av sig, de lilla som var i första klassen, och att allt flöt på. och en vinst är ju alltid bra!!

Dagens mindra bra: Ja, får väl säga petet då. Vet inte riktigt varför. Slarv? Liiiiite långs steg dit? Nochalans från oss båda? Vad tjänar det att spekulera, gjort är gjort.

Dagens att tänka på: Mer fokus på alla hinder, även otittiga, utan att "hjälpa" honom för mkt. Det är ganska lågt för honom, och lite får han göra själv. Men nu - nya tag!

En sån här blev det idag:)

dsc00362 (MMS)

En sån här blev det idag:)


Snabb update!

Igår åkte jag med R till Anna och hoppade lite, han kändes så himla fin! Mjuk och pigg, och ffa - GLAD! Men han blev nog lite trött, för idag när jag skulle longera lite lätt med pessoa longe så var han lite seg, träningsvärk månne efter 2 dagar med rejält jobb. Imorgon får han en välbehövlig vila dessutom. P verkar lite bättre, får gå i liten hage nu så han iaf får röra sig lite. Han får sån himla stressmage när han står inne, det bara rinner :/ Men så fort han kommer ut, om än bara i sjukhage, så blir det bättre.

Fyndade på granngården idag oxå, ett ländtäcke från Rambo (det där tyskfärgade) på 50% så dryga 300 spänn för ett ländtäcke som annars kostar 750 pix! I Like! Har en fleece från dom innan som är super, och detta kändes riktigt skönt :) Perfekt för förälder att svepa om sig på en kall träningskväll i december, hehe!

T har börjat med rouge;)

dsc00361 (MMS)

T har börjat med rouge;)


Bra häst och dålig häst

Red R i parken idag, han kändes super fin! Gjorde "läxan", skänkelvikning i galopp där jag först ridit förvänd galopp genom hörnet och sen in på diagonalen i skänkelvikning, över till öppna och sen ut i förvänd igen. Innan dess hade jag ridit skänkelvikningar i trav på diagonelen och sen över i öppna.

Skulle ridit för Anna på P, men när vi började trava fram visade han hälta på höger bak. När han ställde upp visade han även att han var lite sne i bak, lägre på högersida. Men det syns inte i skritt. Mystiskt, ingen svullnad/sår/varm heller. Tror han sträckt sig lite i leran i hagen eller ngt, kan ha trampat snett eller vad som helst. Nu får han iaf vila ett par dagar, massören kommer i nästa vecka och kollar. Han får lite promenader iaf, eftersom han skrittar bra. Back on Track täcke oxå, så får vi se. Synd som attans, vi skulle ridit 120 i helgen men men, det kommer väl fler chanser.

Sammanfattning

Lördag:
Rs ägare red honom på banan.
P gick på banan, red sedvärdheten, gick bra.

Söndag:
R blev tömkörd på vägen.
P reds i parken, lite dressyrövningar. Kändes fin

Måndag:
Båda hästarna vilade, R fick nya skor

Idag ska P iväg på dressyrträning, och R förmodligen ut i parken.

Sorgens dag.

Kommer ligga lågt med bloggande några dagar framöver. Fick imorse reda på att min Farfar gått bort tidigt i morse. Pappa kom ner några timmar försent.

Farfar - 9/5 1921 - 4/9 2010. Världens bästa Farfar. Jag lovar att aldrig mer gå (!) på toaletten. Vila i frid. Jag saknar dig!

Galopp i storm

I går så åkte jag och P på hoppträning för Rolf Byström, han kommer varannan vecka till LL så jag kommer varva mellan R och P. Kommer skriva mer om det sen.

Idag så fick P därför en skritt tur för att gå bort ev träningsvärk, var väl ute en 45 min imorse och fy satan vad kallt det var!! Invigde min nya underställströja från Hööks - den får bra betyg!! Superskön, och andades bra när jag var ute med R.
R fick ett galoppass idag. Ledde honom först ca 30 min eftersom han kom direkt från boxen (red på morgonen, var ute ur stallet med P 0730!). Han gick på i bra takt, förmodligen för att det blåste som satan ute ;) Men sen så travade vi fram och tillbaka på grusvägen bredvid golfbanan tills jag tyckte han själv slappande av och började söka sig framåt nedåt med huvud och jobba bak, gjorde lite lättare flyttningar i sidled. Sen, sen kom galoppen. Fy satan i gatan vad han galopperade!! Stegen var lätt uppe i 4-4,5 m språng, och fort som tusan. Men - det var hans val, han fick galoppera i den takt han kände sig bekväm i utan "krav" (och jag med för den delen), vilket gjorde att han slappnade av riktigt fort. Redan andra gången (körde 3 gångar vilket blir ca 2,5-3 min galopp och 1,5-2 min vila) började han söka sig nedåt med huvudet och uppåt med rygg och rumpa. Och sista gången var det lång och låg rejält, men ihop och jobbade bra med ryggen! Kändes så jäkla kul, han gillade det verkligen - tycket nog det var skönt att få sträcka ut! Han galopperade så att tårarna sprutade på mig, dels av hans fartvind och dels av den enorma motvind vi hade åt ena hållet ;)

Imorgon kommer Rs ägare och tar honom, P ska ut och röra på sig, har inte bestämt vad än bara. Kanske en galoppis där med :)


RSS 2.0