Välkommen Carola!

Ja, nu när allting är klappat och klart kommer nyheten - det har kommit en häst till!

Det är nämligen så att jag har fått förmånen att utbilda ett finfint danskt sto på 6 år e. Crelido - Calato som inatt kom upp till oss från Danmark. Hon är egentligen som en 4åring då hon blivit betäckt, fölat och gått på lösdrift sen den danska motsvarighetet till 4årschampionaten - där hon för övrigt blev korad som en av Danmarks mest lovande hoppston samt blev regionsbäst, men är nu riden sen i slutet av hösten 2010.

Lilla C är en mycket trevlig individ, vilket hon visade igår med då hon coollugnt klev rakt in i vår lastbil utan skrupler, och sen rakt in i boxen och började äta samt dricka utan problem. Hon är alert, framåt, lyhörd, arbetsvillig, "på" men lyssnar och framför allt verkar hon väldigt snäll. De andra hästarna i stallet var väldigt nyfikna på henne (P har fått hörnboxen men han sträckte allt han kunde på snoken för att nå. Självklart gick det inte, men jag lovar - han försökte bra!) C är inriden och stadig att rida så på marken, men inte inhoppad vilket kommer bli vårens mål till sommaren. Hon har ett klokt modigt huvud när det gäller löshoppning och även ett litet "öga" för det, samt hoppar med bra teknik.

Nu ska C få vänja sig här uppe ett tag, framför allt med att gå i hagen. Sen är det arbete från marken i början för att vi ska lära känna varandra mer, och dels för att vi inte har någon sadel än ;) Så nu ska jag strax ut igen (kom hem 2, halv 3 inatt) och se hur hon har det. Hon kommer få gå bara med G i början, eftersom de ändå bli själva efter mars. Sicken tur att det inte är svinkallt nu, de är det inte vana vid där nere i söder!

Men nu börjar en spännande resa! Jag och Cs ägare tror mycket på henne, och får hon bara hålla sig frisk coh vi gör allt rätt kan hon nog gå långt - det är iaf målet!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Åhå, vilken rolig nyhet jag missat under resan :) hur hittade du denna dam? Hoppas allt går som ni önskar!

2011-03-22 @ 15:14:49
URL: http://hannashuvud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0