Onsdagens hoppövning

Här kommer onsdagens hoppövning i bild och mer klartext!: 


Framridning: Vi började att rida små små serpentiner runt studesen samt galoppserien på vä långsida i trav och trava travbommarna på volten där vi red som en 8a. I galopp red vi över blocken på volten med travbommar, samt små små volter runt blocken som bildar klockan.
Hoppövningarna:
den första var på volten innehållandes travbommar, där vi skulle trava dessa - fatta galopp och galoppera över blocket - sakta av till trav och ta travbommarna osv osv i båda varven. Gick ganska så bra med Trulle tillslut, han lägger sig gärna inåt och skjuter ut hö bog vilket var ett stort problem i vä varv samt att han gärna lägger sin in till höger. Men det funkade.
Sedan gick vi över till min absolute hatövning - Klockan!! Man rider alltså över block som en klocka (12, 3,6 9 står blocken på) och diametern från sinsida block var 10 m men den bör vara 12. Vi varierade att rida på jämna 4 språng runt, jämna 3 språng och sedan vart annat 3 och 4 mellan blocken - vilket gick mkt bättre än jag hade trott med Trulle! Han var klockren på det här, blev ngt rak men inget fara, det vara bara att ändra vägen när man red på 3 eller 4 och hålla samma galopp!
Studen behöver väl ingen närmare presentation om hur man gör. Vi galopperade in i bägger varven, vart annat kryss och planka. Hade 3.20 mellan studsen.
Galoppserien bestod av galoppbom/hinder/galopbom/hinder/galoppbom/hinder/galoppbom med 3.20 innan första och efter sista hindret samt 6,40 mellan räckena (dvs 3,20  hela vägen). En mkt bra rytmövning där man absolut inte kan ligga i undertempo in (gjorde en liknande med P för Annica sista vi var där), inte heller några större problem för Trulle. Gjorde som sagt de två sista övningar en gång var bara med tanke på helgens träning.
Och med Pondus red jag bara fram lite eftersom han inte kändes helt fräsch (inte oren, men inte okej),och det är dumt att slita på en sån gammal herre när man vet hur glad han brukar vara - då är det bättre att låta honom vara än att pressa honom!

Ser med spänning fram emot Sten-helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0