AA-kurs Lilla Lundby

Idag hade Anna Edin-Axelson samt Annica Jansson-Sundquist sportlovs kurs på Lilla Lundby, och jag hängde på hopppasset på eftermiddagen med P. Det var gymnastikhoppning som gällde, och följande byggde vi fram:

 I början så var hindrena längs den hö långsidan travbommar, där vi saktade av till skritt mellan och kollade gas och broms genom att se om de kom fram i i trav ordentligt till nästa bomparti. P gjorde detta mkt bra faktiskt! avsaktningar och igångsättningar har vi tränat mkt på, det gav resultat idag! på den andra långsidan galopperade vi och red lätt i galoppen - nyttig balansträning, alternativt red lätt med "stå två, sitt en", och supernyttig balansträning!

Vi red sedan längs den vä långsidan, där det gällde att inte komma in i undertempo, eftersom hästarna då får länga sig så mkt att de tappar rytm och tempo. p gjorde även detta bra, men han blev lite nochalant på slutet över blocken :/ Men som sagt, det gällde att hålla tempo, takt och rytm över dessa block och bommar!
Sedan red vi den högra långsidan med hinder (och kopplade på den vä långsidan), där det då var 3-2-1 eller 1-2-3 i språng! P taggat till när vi red 3-2-1, men han skötte sig bra! Det gäller även här att inte "backa" in, ffa när man rider 3-2-1, eftersom man då måste gasa ut och det blir trångt, som sagt ffa om man rider 3-2-1.
Vi började sedan i serien, normal serie som vi höjde upp lite i slutet till kanske 110, och där hoppade han galant! mkt spänst och bra hoppning! Vi varierade genom att vända vä efter och på blocken, eller hö och på räckesserien. Jag och Linnea gjorde sedan lite abrovinker på oxern och räcket i medellinjesserien, där vi red serien, vände höger efteråt, gick längslångsidan och vände höger snett in över räcket i serien och sedan fortsätta snett över räcket på långsideserien (det nere till höger). Sedan red vi en vä sväng på oxern, vä sväng tillbaka över räcket i serien (model baklänges) och högersväng runt studsarna och över räcket i serien igen. Lite model omhoppning och P kändes super!!!! :D Fin i svängarna, bra rytm och framåt!
Vi har ett litet problem att det lätt blir korta galoppsprång i svängarna, men det trodde Annica var en styrke sak och så länge jag inte är kvar i samma språng mot hinder, dvs back läge, så är det inte nu några större problem. Men värt att notera tills hindrena blir högre.
Men kort sagt - han var så jävla fin!!! :D

Emil fick en behövligt vila idag, G med. Imorgon ska P till hovis, Emil ska nog få gå på tur tillsammas med mor och G :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0