Dagens ridning

Började med att åka med P till ridhuset för lite trimm inför imorgon. Tränade på att hålla samma takt, men ändra steglängden/farten i trav och galopp - sjukt svårt men tycke jag fick till det hyffsat i traven. Tänkte varannan bokstav-tänket under traven, längre steg mellan 2 bokstäver och kortare mellan två samt innanför spåret. Red även övningen som vi hade som framridning för Annica förra onsdagen. Dvs, tänk ett fyrkansspår mellan kvartslinjerna och trava på "långsidorna" samt flytta för skänkel i hörnen (varierade med framdelsvädningstänk och bakdelsvädningstänk), i börja i skritt och i slutet i trav. Gjorde lite samma tänk i galopp, fast som ett varv på ett litet fyrkansspår (gjorden om volten till ett fyrkantsspår mellan kvartslinjerna) och sedan långsidan ner i lite fräschare galopp, och sedan in på "fyrkantsspåret" på volten i nästa hörn.

Gjorde lite bytesserier oxå, inte så mkt men kollade lite. Hade även ett block på ca 80 cm på medellinjen som jag snurrade över, dels på en ca 10 m volt i samma varv, men även som på en 8a i slutet som funkade fint.

Det jag gillade med dagens ridning var att jag kunde variera formen mkt på honom, från hög och kort till låg och lång. Det jga inte gillade var att han satt lite fast i höger sidan, så jag fick i varje steg fokusera på att släppa högertygel, eller inte släppa - men hålla fram handen så att han tog stödet längre fram på tygeln (Anna tips!). Det var nog inte riktigt efter snurrarna över blocket som han lossnade rejält, så det satt nog i lite bak från tömkörningen igår.  Red på vanligt rakt bett.

Red även på G idag, det var inte igår så att säga. Prövade att rida på Ps nova-bett (har varit skeptisk mot gummibett på henne, då hon fått allergiska reaktioner på bla happy mouth betten - någon annan som har samma erfarenhet?!- men detta funkade riktigt bra! inga skav heller, vilket hon lätt får :)
Men hon tog stödet bra, och man kunde reglera bra oxå! ska ta det lite då och då tror jag. Hon går ju bra på raka bett, men man behöver byta en del - och novabettet är ju så mjukt så det kanske verkar lite som ett ledat oxå?.

Imorgon är det hoppning för Annette med P. Pondus kommer ha en hopppaus ett tag, iaf under april (och from imorgon) pga att han inte kännts/sett bra ut senaste onsdagarna. Han pallar nog inte dressyr tis och hoppning ons helt enkelt just nu. Vet inte om han har en "vårdepresion", men tror mer att det är en kombo av päls och pollen han är mkt känslig för det). Så nu har jag lediga onsdagskvällar, på gott och ont.

Vill även säga GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0