Hoppning no 1

Började dagen med att hoppa T lite granna, åkte till Brantshammar och hoppade lite mer enkelhinder den här gången. Det stod lämpligt hinder framme, med bra vägar och svängar som vi red över. Märktes i slutet när det var "hoppning" att han fortfarande inte var stark i "hopp"galoppen, men markarbetet sitter fint. Om än så är de ju något "oridna" nu, eftersom det helt enkelt inte går att göra så mycket som man kan vilja. Men så är det, inget att göra åt. Hoppa gjorde han fint iaf!

Började med att travhoppa ett litet räcke på ca 80 i båda varven på en volt, och i höger varv fortsatte jag efter ett tag rakt fram till ett räcke på samma höjd, 4 språng 13,5 m (red på 4 eftersom det var travhopp in, annars är det 3 språng). Efter det gjorde vi följande svängar och vägar (de tjocka röda strecken är oxrar, de tunna räcken och de svarta block. PP vill inte fungera så svänge ihop en i Paint, haha):

Började rida enl den gröna linjen åt båda håll, fick lite ojämt med stegen i början men kom sen fram till att 5 normala var lagom mellan blocken och oxern på den bågen. Enl den blå linjen så var det 3 språng in till och efter kombinationen, som var räcke-räcke med 1 språng mellan. Måste säga att den linjen gick riktigt bra! Fick bra vägar och det flöt på bra hela tiden. Red sedan båda långsidorna oxå, på den högra flöt jag på ena gången på 7 lite friska som gick bra, och en gång red jag på 8. Nyttigt att träna långa linjer inomhus i lite högre tempo för att förbereda för utomhus. på den vänstra långsidan var den (i vänster varv) räcke - 4 språng, 16,5 m - oxer - 3 språng, 13,5m - räcke, vilket oxå gick bra. Fick lite trångt ut, men då fick T vara med med sina små ben där! Lite måste dom tänka själva.
Ibland blev han "lite stark", eller snarare slappande inte av riktigt men sprången satt ända bra tycker jag. Han är så jäkla rolig att hoppa!! Pappsen filmade lite, får se om det kommer upp någon snutt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0