Halt, halare - Halast!

Har inte hänt så mkt här eftersom man inte kan göra så mkt med hästarna nu, mer än att åka till ridhuset. Var där i fredgas med T och P, gjorde lite mark och bomarbete med mkt volter.
På lördagen åkte vi med hela grabbligan, Rs ägare kom med sitt släp så vi fick med alla, och hoppade lite styrka. Travhoppning samt galopphoppning över oxer och räcke med bom innan och efter. P fick inte hoppa, men red lite lösgörande på honom, förvändgalopp t e x. Sen har det inte gått att göra ngt med dom, vi kom inte ens iväg till hovslagaren igår, gör ett nytt försök på fredag

Kom dock iväg med T och P till ridhus idag, red lite samma sak - lösgörnade över bommar med mkt volter runt och över dom och varierade mot- och rättställd. P kändes fin och jobbade bra, mkt travjobb för honom blev det och lite förvändgalopp. Övade även fattning och avsaktningar ur-och in i bakdelsvändningar.
Med T tog vi lite småstuds, inga problem förutom att han gärna byter till höger galopp i vä varv när de blev högre. Löste det genom lite volttanke samt stenkoll på yttersidan, men måste träna de med mer volthoppning. Gjorde även mkt tempoväxlingar i galopp, och testade hur långt han orkade - och visst är det skillnad! Lite "kantigare" i ökningar i vä varv, så det är högerbak som måste stärkas. Gjorde även galopp/skrittövningen i och ur bakdelsvändning, och det ska vi träna på! Bara en bakdelsvändning till höger var lite sisådär ibörjan ;)

Imorgon jobbar jag dag, så då händer inget med dom heller, tar nya tag på torsdag! Hoppas att Rs ben ärlite bättre då, han var lite varm och svampig insida vä fram igår, och T hade rispat sig med brodden så de måste ha gått lite vilt till i hagen tror jag. Han var inte halt iaf :)

Något säger mig att de inte var så här kärvänliga direkt...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0