Sten Lindgren - dag 1

Här är det vi gjorde första dagen. Då är det alltid mkt markarbete och idag var inget undantag. R kändes inte så trött efteråt, vilket många av de andra hästarna gjorde, men å andra sidan var detta en "barnlek" trötthetsmässigt om man jämför med en Roffe-träning ;)


Hindrena på mitten var travbommar från början, då red vi i serpentiner över de med volter runt bommarna (sedan block) som låg på kvartslinjerna och självklart utan för konerna (de gula prickarna). Detta gjorde vi i båda varven med noga att hästarna rundade sig för innnerskänkeln i volterna och bågarna samt att de var raka över bommarna. Sedan lades hindra upp som travhinder (kryss) med bom efteråt oxå. Då skulle vi landa i galopp, gör kort avbortt vid konerna, sen fatta galopp igen och in på lilla volten över nu blockhöga. Detta gjordes oxå i båda varven.
Sedan byggdes hindra upp till hinder, oxer och räcken, där vi nu började hoppa, fortfarande med avbrott vid konerna - galoppfattning och in på volten, hoppa hindret, avbrott och fattning och in på volten.
När de funkade så gjorde vi inte avbrott såvida galoppen och rytmen var rätt, utan fortsatte in på volterna direkt. Som avslutning fick vi rida direkt på serpentinerna utan volter, fortfarande under förutsättningen att rytmen och galoppen var rätt efter hindret, annars var det direkt in på volten igen. Allt i båda varven.

R var väldigt spänd i början, under ena räcket låg en vattenmatta och trava emot en sån var lite sisådär. Men när vi galopperade gick det mkt bättre och i slutet var han fin över hindrena. Dock så lägger han sig ju gärna lite inåt i svängarna när man hoppar, vilket jag måste jobba på att få ut honom och runt för innerskänkel och våga ta tid på mig. Å andra sidan är det den egenskapen som gör honom snabb i tävlingar så lite vill jag nog ha kvar ;)

Men som sagt, han kändes nästan som om han kom igång när vi slutade vilket borde tyda på att han är i hyffsad form. Pigg var han iaf!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0