Rolf Byström träning 13/5

Igår gjorde P sin Roffe-"premiär" på över ett år, och det kändes riktigt bra!! För det första har han gått ner lite i vikt, så han ser inte ut som en gul tjock varmkorv längre, hehe, men sen så satt hoppningen bra oxå. Så här såg banan ut:


När vi red fram så var det ett block ca 80 cm på volten längst ner som vi red över, samt travbommar på volten närmast här. På långsidan till höger var det två räcken med 21,5 m mellan, där vi skulle rida på 6 språng. på långsidan till vänster red vi skänkelvikning in till mitten, över två travbommar och sen skänkelvikning ut. Roffe lade mest vikt på långsidan med två räcken, där vi inte fick sitta och "mesrida" mellan utan ha en fräsch galopp in så att hästarna hoppade av på korrekt avståndpunkt på de sista räcket, dvs 50 cm innan eftersom det var typ 50 cm högt. Vilket var lite svårt faktiskt! Man vill gärna tjuvbromsa innan och sedan glida sista steget, men vi fick rida ända in i hindret!

sedan red vi 5½an (ingen oxer i början), och 6 steg på böjd linje till räcke (blev oxer sen), det var 21,5 m där så vi fick runda ordentligt för innerskänkel och ta ut bågen. P var fin här, trängde inte så mkt vänster som han brukar, men kände att han gick på dubbla spår en del, vilket jag är medveten om och måste träna bort! När oxer i 5½an byggdes upp gjordes även räcket till en oxer, och då red vi på 5 normala. Märktes att hästarna var kvar lite i broms, för det var inte bara jag som nästa fick långt ;) men andra gången gick det bra!

Efter det red vi på ett räcke i högersväng (fr långsidan), vänster och på diagonalen över oxern, och sen 4 spr till räcke, 17,5 m så man fick hålla bågen och bara galoppera på frammåt! Sedan red vi 3-kombinationen i högervarv en gång bara.

Banan var sen 5½an - 5 steg till oxern - vänster och oxer - 4 steg till räcket - 3-kombinationen - högersväng upp på räcket - vänstersväng innanför 5½an till oxer - avsluta med trekombinationen. P kändes riktigt framåt och fin! Var lite ivirig på sista oxern och 3komb, där jag istället för att vänta på att han skulle hoppa av lite större, tryckte på så det blev lite flakt och hetsigt sen in i 3komb, men tog om det från räcket sen. Då kom jag i samma läga, men var kvar och lät honom hoppa av och upp, och då var han riktigt fin i 3komb sen :)

Han var fortfarande lite "i" bettet, men struntade i det så mkt som möjligt, det kommer han förmodligen vara på lör, sön, fre, med så inget jag kan ändra på. Det är som att han aldrig slappnar av. Men tänderna ska kollas på mån kväll, och sen ska han må massage nästa vecka för att lösa spänningar, kan ju sitta i nacken med. Men roffe kommenterade inget om det, så det känns förmodligen mer än det ser ut:)

P kändes iaf fin som sagt, och sådär lagom trött, inte helt slutkörd som lätt är hänt efter en Roffe-träning :) Idag ska vi skritta ut och gå bort mjölksyra, kanske trava en skvätt om grusvägen tillåter :) Ska nog ta mig en skrittur på G med, hon har skrittat halva tiden nu - snart är det "operation självmord", dvs börja trava och galoppera henne... längtar... inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0