Sysselsättningsproblem...

... har jag inte! Började dagen med att rida P, kondis träning längs vägen, 4 vändor galopp, 1 skritt, 4 galopp 1 skritt (+ uppvärmning och avjogning såklart), vägen är väl kanske 200 m lång, så 4 vändor är ganska så bra. vågar inte rida så mkt mer med tanke på underlaget där heller... Red på den raka jaktstången
Red sen G samma runda, hon var galen! Fick galoppa mkt mer med henne för att hon skulle slappna av, det spända lilla kräket ;) Men hon har ju inte blivit riden så mkt senaste tiden... Hade det raka pessoat och thidemantygel, men fick flytta ner tygeln till sista ringen efter ett tag, hon var obarmhärtigt stark!! thidemantygeln sitter däremot genom den "normala" ringen.

Sedan vart det hem för en kortis lunch innan kosan styrdes mot Lilla Lundby, där dressyrträning för Anna vankades på Pondus och Triumf.
 Red Pondus först, där tränade vi mkt på att få igång bakbenen och framför allt det högre. Man pratar ju ofta om att att hästen reagerar diagonalt, dvs sitter den "fast" i höger tygel är det ofta vänsterbak som är lite "slappt". På Pondus är det tvärtom. han sitter inte fast i höger, men har ett högre tryck där, däremot är hans högra bak långsamt, vilket han visar genom att vrålsläppa vä tygel och inte alls ta bettet där. helt tvärtemot vad jag logiskt sätt skulle tycka. men vi löste det lite genom att tänka honom rak och trycka ut vä bog på en volt utan att rumpan åkte ut till höger.
sedan gjorde vi även lite byten. när man byter till höger på honom måste man ha blicken klar framför sig (annars kastar han sig in i travbyte) och sedan ha rumpan till höger, lätt i höger hand men kvar på vänster sida (i tygel och sits) för att sedan ge byteshjälpen. Hans hals och nos måste vara rak hela tiden, minsta lilla till höger och han slängbyter.

På triumf red vi mkt volter, snabba korta svängar i lånsamtrav, lite öppnor, galoppfattningar, svängar och samt lite serpentinbågar längs långsidan med sluta tanke in och flytta honom för innerskänkel ut. Han måste sätas på vä bak, vilket gör att högerslutor och flytta för högerskänkel är svårare, men när man flyttar honom för väskänkel ut mot spåret läggs gärna huvudet på sne - lösning? Utåtställd :)
red sen varierat rumpa in och ut med tillhörande utåt och inåt ställning på volt, där det vänstra bakbenet gjorde sig hört när vi skulle ha rumpa ut och utåt ställd i vä varv. Det var jobbigt, men det kom igenom efter ett tag:)

Imorgon har jag bara 7 år kvar till min första livskris. Ska fira det med att åka med P till ridhus, och sedan hoppa Pondus och Triumf på kvällen. Samt lite tårta under dagen med moster och föräldrar :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0