Sten Lindgren träning - söndag

På söndagen då, så hade jag med mig Trulle, det var lite mer hoppbetonat idag så det passade bra. P är fortfarande under uppbyggnadsstadie medans Trulle är mer ordentligt och kontunierligt hoppad.
Dagesn övningar såg ut så här:


Vi började med att trava över travbommarna, kolla böjning, takt och balans. Truller lägger sig gärna lite inåt och går lite mot innerskänkel, men det gick hyffsat. Dock får man rida väldigt långsamt på honom så att han hittar sin egen takt och inte stressa på honom. Efter det så galopperade vi på en volt över galoppbom-hinder-galoppbom. Samma tänk som över travbommarna. Det är lättare att arbeta Trulle i galopp, men då märks det ännu mer att han tränger mot innerskänkel. Man får ha honom väldigt rak i högersvängar och verkligen försöka trycka ut honom, vilket blev lite jobbigt på volten, nästan så man får leda med yttertygeln.
Efter det rullade Sten ut en galoppbom framför hinder nr 3 (fast vi hoppade mot kortsidan) så att det var 9,5 m, dvs två galoppsprång mellan bom och räcket. Trulle klarade detta galant, och räcket höjdes eftersom, tillslut skuttade vi över 130 :) Sedan körde vi samma princip på hinder nr 5 (även nu hoppade vi mot kortsidan) fast då var det 6 m och 1 galoppsprång mellan bom och hinder. Här var jag lite slarvig några gånger och satte in tillräckligt bra galopp samt var lite snabb med över livet när oxer höjdes upp (runt 130 här med till slut), men när jag var kvar i position och hade trycka i galoppen gick det mkt bra :)
Vi hade en lite kontrollcheck på långsidan över blocken, 4 jämna språng mellan (13,5m) och åt båda hållen.
Vi fortsatt sedan med att hoppa de böjda linjerna 1-2, 3,4 varför sig (viktigt nu att komma upp i hopptempo och inte ha kvar "fingaloppen") och la inte ngt annat hinder med (kommer inte ihåg vilket), sedan hoppade vi långsidan. Först med kombinationen som insprång, rulla på på 5 språng till oxern, sedan vända vi på det och då fick vi tänka på hur vi kom in över oxer. Eftersom det i början var så lågt fick vi rida på 6 om vi kom ´kort in över oxern, men sedan fick vi rida på lite frammåt på 5 språng. Vi red även hinder nr 5 till kombinationen, skulle vara 6 språng, Jag fick lite knasväg så jag gasade på på 5 språng, men det var godkänd (tränade lite på att tävla, hehe).
Sedan red vi banan 1-6. Jag och Helena Tunon fick sedan rida hinder 2,3,4 igen, där hinder 3 och 4 höjdes upp lite mer än under banan (banan var kanske 110). Det slutade på att hinder nr 3 var runt 130 och sedan var det 8, faktiskt lite tillbaka, språng fram till oxern som lågt på 140.
Första gången vi hoppade den på 140 fick jag inte tillbaka honom ordentligt, utan kortade för mkt i de sista sprången innan hindret, han hoppade men var i och snuddade frambommen med bak. Kom sedan igen på hinder 3o 4, och tog tillbaka honom snabbare samt var ännu mer ut på bågen och då hoppade han galant över oxern! :D Länge sedan ajg for över ngt så högt med ngt så litet ;)

Sten tyckte Trulle var en fin trevlig häst, blir lätt lite "maskin" över honom eftersom han bibehåller galoppen så lätt i det tempo/längd man satt honom så man får itne glömma bort att "rida". Men trevlig, och välhoppande. Och P tyckte han såg frsäch ut som sagt :D

Kommentarer
Postat av: Annica

Vad har du använt för program för att göra skissen? Snygg är den!

2010-03-24 @ 09:40:33
URL: http://annicahedlund.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0