Hoppning på Brantshammar

Vi åkte då till Annette idag, och det var lite korta svängar från långsidan som gällde, samt "hoppa rakt fast snett", enklast att visa på skissen som kommer här:


Vi började hoppa fram på hinder 2 baklänges, ner längs långsidan och sedan nr 1 åt rätt håll. därefter hoppade vi hinder 1-2 i rätt riktningt. Sedan kommer jag inte ihåg rikigt, men tror vi red 1-2-3-4 samt långsidan "baklänges" så 7b var ett räcke,  i den ordningen.
Sedan kom det svåra - att hoppa i riktningen som den röda pilen! Dvs, rakt fast snett. Och det gällde att ligga rakt på linjen för annars blir det för trångt för hästarna (märkte jag... han stannade en gång...). Men P klarade det bra! Svårare i höger varv där han är mer mjuk, men lättare att hålla linjen i vä varv, fick parera lite men itne mkt. Dock blev det väldigt trötta av det här!! Det var ett språng mellan hindrena förövrigt... Nyttigt som fasen, men det kändes att de tog på hästarna, framför allt när vi red banan sen. P var iofs klockren och inte i ett hinder (lite vingligt och han blev lite lång på långsidan) men man kände att det saknades lite "stuns" i sprången. Å andra sidan var han lydig och fin, och jag fokuserade mkt på att hålla galoppen och inte hamna i "bakläge" vilket lätt händer när han bilr lite trött.

Imorgon ska han nog få en välförtjänt vila, det syndes att det var lite jobbigt idag - han skrapade inte ens i lastbilen på vägen hem ;)

Och icke att förglömma, GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0