Markarb.kurs 16-17/1

Ja, helgen då - var på markarbetskurs för annette johansson på brantshammar, var helt okej. I lördags gjorde vi lite travhoppning, först enkel hinder och sedan model 5½:an samt en variant med två galopp språng i mellan. Framridningen var ganska tuffare, mkt volter och samla gångarterna samt lite travbommar och lite små block. märkte att när annette säger "vinkla" menar hon samla, hehe ;) Iaf, de andra försatte och hoppade en lite bana, men ajg nöjde mig efter travhoppningen eftersom han inte gjort så mkt sånt.
I söndags gjorde vi lite lättare framridning, men travbommar på voltspår samt travbommar längs fyrkanspåre. Fast vi red först bommarna, sedan in i skänkelvikning till medellinjen, volt ut mot spåret, skänkelvikning tillbaka till spåret och sedan bommar igen. I galoppen så var det "ruter ess" tanke i hörnen, med två block som stod ut från hörnen samt en kona vid A som man skulle runda. Vi varierade mellan 4 och 5 språng mellan blocken, och det gjorde hans super!

Efter det blev det travbommar, fatta galopp och sedan hade man två steg på sig fram till ett litet räcke, 4 galoppsprång - räcke - och sedan sakta av till trav och travbommar efter. det gjordes i båda varven och gick överförväntan bra, han gick lite på dubbla spår mellan hindrena i vä varv men det ordnade sig. Jag avslutade med att ligga lite på en 8a över ett litet räcke på ca 70 cm som stod på/längs med medelinjen i några varv och böt lite galopp över det. ´P tyckte det var skitkul och laddade som fasen, hehe;)  Sen var jag nöjd, och de andra fortsatte med en lite bana igen.

Igår fick han vila, jag var och gymmade litegrann, hade en erik som väntade så det blev en kortis:

20 min på löpbandet
rygglyft 3x12 med 5 kg
100 situps på stora pilatesbollen
bensparkar med båda benen samtidigt, 3x12 med 35 kg
benböj med skivstång i ställning, 3x12 med 20 kg, 25 kg och sist 30 kg. Gick ner ganska djupt, minst 90 grades vinkel.
sedan axelpress och bröstpress 3x12 på varje och 21 kg

Idag ska ja försöka rida ut lite på honom och kanske åka till ridhuset igen imorgon och trimma lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0