Rolf Byström träning 18/2

Idag var det första träningen för Roffe på Lilla lundby! yey! Red Triumf och han kändes fin. Tog inte riktigt skänkel i början så jag fick "dänga" till honom en gång för att få honom att svara, sedan gick det bra! Red inte själva banan (se skiss), eftersom han var lite halvknackig förra veckan samt hat kiropraktor i måndags, men framridning och de andra hoppövningarna gjorde vi, och de riktigt bra! Tog det lite lugnt och tjyvade lite i framridningen så han inte skulle ta slut helt (ffa i de sidvärts som gjordes i trav, enl kiropraktors order!), men i hoppningen kändes han fin. Inte så övertänd som han var sist utan lagom, där jag fick rida och fokusera på min ridning hela passet - dvs inte ta han i munnen eftersom han är supersuper känslig där, utan bara rida med ben, säte, vikt och sits! Så jävla nyttigt!!!!
Här kommer dagens skiss:

 I framridningen så red vi över travbommarna, sedan tanke mellantrav fram till hindret, sidvärts (öppna/sluta) mellanhinder 2&4 och sedan fram i mellantrav igen. Galopp på volten över blocken med ett galoppsprång mellan, sedan på långsidan i galopp och serpentin runt trippeln - tanke sluta mot mitten - och sedan ut till spåret - tanke flytta bakdel utan att hästen byter. Sedan in på travvolten igen. Detta gjorde vi i båda varven.
Sedan hoppade vi 5½an (räcke ut i början) till hinder nr 2 på 6 språng. När hindret ut från 5½an blev en oxer red vi på 5 språng. Detta klarade Triumd galant - det är mkt register i den lilla lilla hästen!
Efter det red vi hinder nr 6 och sedan till 7a7b, där hade vi lite svårt eftersom han en gång landade i hö galopp och blir vrålstressade i byten, men sedan skärpte jag till mig över hinder 6 så vi landade i vä galopp och då gick det strålande! Efter det hoppade vi 3a3b, 4 språng till hinder nr 4 och sedan galoppera på mot trippeln och försöka hålla tempo och rytm hela vägen och inte sitta och måtta - bara galoppera på! Det gjorde vi oxå galant! Han nästan tänkte busa efter trippeln ;)
Vi gav oss sen och hoppade som sagt inte banan, men han kändes fin i hoppningen och mellan hinder!

P fick sig en 30 min promenad idag, och Emil blev tömkörd och arbetad från marken med lite vett och etikett (läs: inte springa över Åsa!!) Ska försöka hinna rida ut på de båda imorgon bitti/fm :)

Kommentarer
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Okej, ja Pommeroy är stark och het. Men han kan vara ganska känslig ibland, och han kan också "krulla ihop" sej ibland :P Låter namnet bekant? :) Om du vill se film på han så kan du kolla här:

http://www.youtube.com/watch?v=jnjdqioCAEg

2010-02-18 @ 22:21:41
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: borasryttaren.blogg.se

fin blogg :D

2010-02-19 @ 09:39:21
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: N

Sv: Härligt, visst är det snyggt? :D

Köpte det på rean på www.exklusiv.se , fast nu är det inte rea längre ;)

2010-02-19 @ 21:48:03
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: ponnymamman

SV: "En mindre bockkavalkad"? Ska man läsa det som att det blev lite rodeo lr att det blev mindre bockningar än vanligt?! ;)



Använder du skumrem?

- Svara gärna på min Dagens Fråga! :)

2010-02-19 @ 22:45:04
URL: http://envanligponnymamma.blogg.se/
Postat av: ponnymamman

SV: haha

Det låter bra tkr jag!

Då ska vi nog oxå testa dem! ;)

2010-02-20 @ 19:55:47
URL: http://envanligponnymamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0