Ridhuset

Igår kom vi så iväg till ridhuset, hade P och T med oss. P fick trava runt lite på bra underlag - skönt tyckte han och började frusa efter ett par varv. Tog även några varv i galopp, men lite byten mellan och det kändes som inga problem. Man känner att det är lite spänst som saknas + att han är spänd, eller snarare stum, runt bogarna lite av udnerlaget hemma men det är inte så mkt man kan göra åt än att massera ordentligt och åka till ridhuset oftare. Han fick trava lite travbommbar oxå vilket nog gjorde honom glad :) nästa gång kör vi mer på det och även upphöjda. Känns som om han är redo för det nu. Man känner skillnaden på knäet oxå när man har ridit ordentligt, för det är mkt mer "böjligt" i stretchen då än innan, ju ordentligare pass han har gått (i den takt vi är i nu) desto lättare är det att stretcha - vilket jag anser som ett mycket gott tecken!

Ts ägare började att rid honom, medan jag red P, över travbommar både på marken och upphöjda. Hjälpe henne lite från P, bla med att han måste ha en långsam takt in över bommarna annars trampar han om eller fuskar. Sånt är svårt när man har ridit ute hela tiden, för då är takten helt annan så när man kommer in i ridhus känns det som om man går i slowmotion (hade exakt samma ska förra vintern). Sen började vi med lite låga studs som han tog enkelt, får återigen vara noga med takten där så han inte börjar gå fortare och fortare samt drar iväg efteråt. Jag hoppade upp i slutet och tog studsen lite högre och då jädrar började jag känna stampet i bakbenen igen! Som jag har saknat det!! Vi hade i princip följande studsordning:  bom - räcke - lågt räcke - räcke - bom, och i slutet var räcken på ca 70,80 cm och de lilla räcket på 50 cm.

Rs ägare red honom igår, och sa att de hade äntligen plogat på racksträckan längs med golfbanan = nu ska det ut och cantras!! Den tar ca 3 min t o r, så det är perfekt för alla! Dels P som ska börja galopperas nu, och R som måste upp i kondis igen litegrann (han blir mindre töntig ute då) och för T som måste börja bygga upp sin kondis igen efter skadan. Tror T och P för köra samma lätta schema, 2 ggr (1ggr = t o r) galopp med lång vila mellan, men R får gå på'et direkt 3 ggr galopp, 1 sträcka vila! Nu är vintervilan över, bootcamp på schemat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0