Markarbete banan

Eftersom regnet har fallit, med råge, är vår bana helt klart godkänd att rida på. Red både P och R på banan, över upphöjda travbommar, varannan hög varannan låg, 7 st i rad och sen galopphoppning på volt - hade ett räcke med bom innan och efter. Hade 3,20 innan/efter bom och hinder och sen 1,20 mellan travbommarna.

Värmde upp gjorde jag på grusvägen, trav och galopp och kollade framåt och tillbaka, både kändes fina! P var vrålpigg, hehe ;) Men de var fina på bommarnan båda två, var noga med att rida in inte för fort och behölla tempot över så de fick ta kraften uppåt och inte framåt. På galoppvolten kändes de spänstiga och fina båda två, P blev lite trött i slutet så mer studs på honom! Men annars var han snabb i benen och stampade av fint! R hoppade fint med rygg! Började med räcket lågt, ca 30, och höjde sen succesivt och tog tillslut ngra språng på 1m. Man behöver inte hoppa så mkt högre än så, jobbet blir bra ändå! Ska göra det över en oxer ngn gång oxå.

Har en undran, har ngn här ute provat Eskadrons låga öppna bakskydd för hästar? Är lite sugen på ett bra sådana, men undrar - är det verkligen one size cob/full? passar de på en häst med klockren full strl på benskydd?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0