Äpplen i halsen!

Igår så fick hästarna en skritt tur bara, var så himlans varmt så vi gick och klättrade lite lätt, jag på R och mor på P.

Hände dock en riktigt läskig sak innan. P och R hade fått sin havre som vanligt, sen la vi i lite äpplen (som vi hade delat på hälften). Då satte R en äppelbit i halsen! Skitläskigt, han hostade slem, pep och försökte svälja. Vi körde ner vatten i halsen med en lite spruta vilket verkade hjälpa, samt masserade längs matstrupen. Efter ett tag lugnade han ner sig lite, så då gick vi en lite promenad med honom. Han gick några steg, hostade upp rejält och sen verkade det vara bra.  Han blev lite tagen, men inget mer. Därför fick de bara en lättare skritt/klättertur oxå. Men FY så läskigt det var. Funderar på om parafinolja hade varit ett bra alternativ för att få saker att glida ner i halsen lättare, vad tror ni? Men usch, riktigt obehagligt. Men han piggnade på sig snabbt, och efter några minuter stod han och åt halm och drack, men han fick vänta med att äta resten av sitt kraftfoder tills efter ridturen.


Kompisar!


 EDIT! Pratade med Rs ägare som är veterinär och fick rådet att parafinolja ska man vara lite försiktig med här, eftersom det inte ger ngn direkt sväljeffekt (ingen smak/doft) och kan då hamna i lungorna och fräta! Vatten var bättre om man skulle spruta ner ngt för att få dom att svälja bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0